teški propusti u radu

Murganić: Predložit ćemo smjenu ravnateljice Centra za socijalnu skrb zbog tragedije na Pagu

01.03.2019 u 15:52

Bionic
Reading

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić najavila je smjenu ravnateljice Centra za socijalnu skrb Zadar, vezano za slučaj u kojem je muškarac u Pagu bacio svoje četvero djece s balkona

Ministrica socijalne politike Nada Murganić u petak je vezi sa slučajem obiteljskog zločina na Pagu rekla da su uočeni teški propusti u radu Centra za socijalnu skrb te će zatražiti smjenu ravnateljice. Već na prvim izvidima upravnog nadzora uočeni su teški propusti u radu ravnateljice i moj je prijedlog da se traži smjena ravnateljice, rekla je ministrica nakon što je obišla ozlijeđenu djecu u zadarskoj bolnici.

'Na prvim preliminirarnim izvidima od strane upravnog nadzora uočeni su teški propusti u radu ravnateljice Centra za socijalnu skrb Zadar i u skladu sa završetkom inspekcijskog nalaza, zajedno s tim izvješćem koje ćemo poslati upravnom vijeću Centra, ćemo zahtijevati i da se preispita u potpunosti njezina odgovornost. Upravno vijeće će biti sazvano u ponedjeljak', rekla je ministrica, dodavši da će predložiti smjenu ravnateljice.

Osim upravnog nadzora provodi se i nadzor u nadležnosti Komore socijalnih radnika koji bi trebao otkriti dodatne informacije o tome tko je, kada i gdje u lancu sustava zakazao u praćenju obitelji, a prije svega djece, rekla je ministrica.

Ministrica je namjeru za smjenom ravnateljice objavila na konferenciji za medije, a Vlada je tu izjavu odmah objavila na twitteru.

'Ministrica Murganić: Vezano za strašan zločin u kojem je stradalo 4 djece na Pagu upravnim nadzorom utvrđeni su teški propusti u radu ravnateljice Centra za socijalnu skrb Zadar te ćemo slijedom toga Upravnom vijeću predložiti smjenu ravnateljice.', objavila je Vlada.

Ministrica se obratila javnosti nakon nezapamćenog slučaja obiteljskog nasilja kada je otac s balkona obiteljske kuće na Pagu bacio svoje četvero maloljetne djece. Troje djece je na liječenju u zadarskoj bolnici, dok je najteže ozlijeđena sedmogodišnja djevojčica prevezena u u zagrebačku bolnicu Rebro.

Jučerašnja izjava za medije Vesne Burčul u Zadru