'POSPREMANJE KUĆE PRIJE PODJELE'

Murdoch odlazi s dužnosti direktora britanskog medijskog koncerna

22.07.2012 u 07:39

Bionic
Reading

Američko-australski medijski magnat Rupert Murdoch napustio je svoje upravljačke dužnosti u tvrtkama koje kontroliraju The Sun, Times i Sunday Times, objavio je suparnički dnevni list The Telegraph na svojoj mrežnoj stranici

Murdoch se prošlog tjedna povukao iz upravnih vijeća News International Groupa, Times Newspaper Holdingsa i News Corp Investmentsa, piše ta stranica pozivajući se na podatke iz upisnika trgovačkog suda.

Po tim informacijama, Rupert Murdoch je podnio ostavku i u više američkih medijskih kuća, ali nadležne američke vlasti još nisu objavile u kojima.

Zaposlenici The Suna, Timesa i Sunday Timesa primili su u subotu dopis u kojemu ih se obavještava o ostavci njihova direktora, pišu i drugi britanski mediji.


U dopisu se ističe da će Murdoch i dalje biti 'potpuno angažiran' na radnom mjestu predsjednika News Internationala, piše na svojoj internetskoj stranici The Guardian, drugi dnevnik koji želi otkupiti dionice grupacije.

Murdochova britanska grupacija nije u subotu navečer bila dostupna na upit agencije France Presse.

Kako navodi The Telegraph na svojoj internetskoj stranici, Murdochova kompanija predstavila je ostavku kao 'obično pospremanje kuće prije podjele koncerna' koja je već bila najavljena. News Corp će se razdvojiti na dvije tvrtke: manju koja će se baviti medijsko-nakladničkom djelatnosti i puno veću, za filmsko-televizijsku djelatnost.