ODGOVOR DORH-U

MUP: Nismo prodali svjedočenje Šenator!

22.09.2010 u 14:15

Bionic
Reading

Iskaz Milene Šenator nije izašao u javnost iz MUP-a, tvrdi glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Krunoslav Borovec

Bivša Kutlina financijska direktorica u svojem je posljednjem istupu ustvrdila da ju je 'DORH de facto prodao medijima u vlasništvu Miroslava Kutle'.

No DORH je brže-bolje poručio da to nije istina i lopticu odgovornosti prebacio na tuđi teren.

Zamjenik glavnog državnog odvjetnika Lazo Pajić u izjavi za HTV-ov 'Dnevnik' 3 rekao je da DORH nije bio jedini koji je iskazom raspolagao: 'Bili su i van ove kuće u institucijama, dakle i u policiji i u sigurnosnim službama, no pritom ne insinuiram da ga ih oni dali medijima.'

Insinuirati odgovornost MUP-a nije želio valjda ni Dragan Novosel, zamjenik glavnog državnog odvjetnika, koji je prvi saslušao Milenu Šenator. On je u izjavi za Večernji list također odbacio njezine tvrdnje da ju je poslije tog iskaza DORH prodao. 'Zabilježio sam sve što je izjavila i odmah prosljeđivao policiji. Kako je dala koji dio iskaza, tako sam ga slao u MUP', kazao je Novosel.

Tvrdnje da je do curenja iskaza Milene Šenator došlo iz Ministarstva unutarnjih poslova, odbacio je glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec, koji je tportalu je izjavio da, koliko on zna, taj iskaz nije iscurio iz MUP-a, odnosno da se to nije dogodilo te da o tome ne postoje nikakve indicije'.