NE U IME MOJE OBITELJI

Mrzim ljude rođene u drugom mjesecu! Hoću da to uđe u Ustav!

23.05.2013 u 09:37

Bionic
Reading

Kao parodija na referendumsku inicijativu o zaštiti braka kao zajednice muškarca i žene iza koje stoje katolički konzervativci okupljeni u Inicijativu 'U ime obitelji' na Facebooku je sinoć nastala grupa 'Hoću da to uđe u Ustav' i u rekordnom roku prikupila više od 12.000 lajkova

'Mrziš ljude rođene u drugom mjesecu? Ne voliš patuljke? Zašto bi to zadržao samo za sebe? Angažiraj se, pokreni akciju, ustani i reci: 'Hoću da to uđe u Ustav!', jer je tvoj stav bitan!', stoji na novopokrenutoj Fejs grupi. Iz sata u sat ubiru sve više lajkova.

Podsjetimo, čelnici inicijative 'U ime obitelji' izvijestili su jučer javnost kako su prikupili dovoljan broj potpisa o potrebi raspisivanja referenduma kojim bi se u Ustav RH unijela odredba da je brak životna zajednica žene i muškarca, no demantirali su ih iz saborskog Odbora za Ustav.

'Prvo se provjera da li je prikupljen dovoljan broj potpisa, što će provjeriti Ministarstvo uprave. To treba biti jedna desetina od ukupnog broja birača iz Registra birača. To je brojka, kako su me informirali danas iz Ministarstva uprave, nešto više od 450 tisuća potpisa', rekao je Peđa Grbin, predsjednik saborskog Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav za Dnevnik.hr.

Na dan kad su volonteri počeli prikupljati potpise, 12. svibnja, u registru birača bilo je upisano 4.514.984 birača. Konzervativne aktiviste zasigurno je zavarala brojka birača za izbore za EU parlament - tada je u popisu birača bilo upisano tri milijuna i 740 tisuća birača, pa bi dosad prikupljenih 380 tisuća potpisa po tom izračunu i bilo dovoljno. No registar i popis birača dvije su različite kategorije. Popis birača izrađuje se za svake izbore ili referendum, i to na osnovi registra.