rasprava u saboru

Možemo i Most se 'zakačili' oko Zakona o pomorskom dobru

11.07.2023 u 11:39

Bionic
Reading

Konačan tekst Zakona o pomorskom dobru, za koji i lijeva i desna saborska oporba tvrde da nije dobar, izazvao je u utorak trzavice između Mosta i Možemo, Most je prozvao kolege da su javno pohvalili zakon te im poručio da se kao HDZ-ovi koalicijski partneri presele na drugu stranu sabornice.

Za pomorsko dobro neće biti dobro, dok HDZ ne ode s vlasti, ono što je dobro i na čemu čestitam prije svega građanima, civilnom društvu, onima koji su potpisali našu peticiju i došli na javne tribine, je činjenica da smo natjerali HDZ da odstupi od ideje da nam ogradi i naplati plaže, da uzurpira opće dobro, rekla je Ivana Kekin (Možemo).

Marija Selak Raspudić (Most) ističe da HDZ u predloženom zakonu nije odstupio u bitnome, da Možemo to ne razumije ili ne želi razumjeti.

„S obzirom na izmjene koje su se dogodile, gdje sebi pripisujete zasluge inicijative Javno je dobro, te ste javno pohvalili HDZ-ov prijedlog izmjena, bilo bi možda korisno da se preselite kao njihovi koalicijski partneri na onu stranu sabornice“, rekla je Selak.

Kekin je pak pozvala kolegicu i Most da se počnu više vezati uz činjenice. Nigdje nismo pohvalili zakon, pohvalili smo građane što su natjerali HDZ da odstupi u nekim rješenjima, rekla je.

Selak Raspudić ustvrdila je i da je Andrej „Plenković za par srebrnjaka prodao hrvatsku obalu i dao je na raspolaganje strancima i krupnom kapitalu koji na njoj planiraju dobro zaraditi“.

  • +6
Sjednica Sabora Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

 I Katarina Peović (RF) apelirala je na kolege da na zakonu, gdje HDZ „uzurpira našu obalu“, ne uzurpiraju aktivizam i uspjehe koji su aktivisti napravili.

 No ovaj zakon nije dobar, on nije riješio ni jedno ključno pitanje iz 1. čitanja, služi se orvelijanskim govorim, crno je bijelo, istina je laž, rat je mir, rekla je zastupnica.