zakuhalo se

Možemo!: Evo zašto je vijećnik u Novom Zagrebu prebjegao HDZ-u i Bandiću

05.10.2023 u 13:41

Bionic
Reading

Možemo!, vladajuću stranku u Zagrebu potresao je bijeg vijećnika Gradske četvrti Novi Zagreb u redove političkih suparnika iz HDZ-a zbog čega su izgubili vlast u toj jedinici lokalne samouprave. Iz Možemo tvrde je Zdenko Gržin prebjegao u HDZ nakon što je odbijeno da se njegov sin zaposli u gradskoj upravi

U objavi na Facebooku iz Možemo su poručili da svoje djelovanje od prvog dana temelje na borbi protiv nepotizma i trgovine političkim utjecajem.

'Zbog svoje dosljednosti i otpornosti na ucjene, s mjesta predsjednika VGČ Novi Zagreb - Zapad izguran je naš donedavni predsjednik te gradske četvrti Tomislav Vukoja', navode u objavi. Objasnili su da je Zdenko Gržin, iako nije član stranke Možemo, u VGČ Novi Zagreb Zapad izabran je kao vijećnik s naše liste, a već početkom 2022. godine, postaje nezavisni zastupnik, da bi se na sjednici održanoj ovog tjedna priklonio koaliciji HDZ-a i Stranke rada i Solidarnosti - Bandić Milan 365, čija je prošla vlast opustošila Zagreb.

'Naime, kroz svoj vijećnički mandat Zdenko Gržin tražio je predsjednika Vukoju da se njegovog sina zaposli u gradskim ustanovama', tvrde iz Možemo!. 

Naveli su da je ova situacija još jednom jasno pokazala da HDZ nema nikakav problem s nastavljanjem destruktivne suradnje s bivšom strankom Milana Bandića, s kojom su u prethodnom mandatu sustavno uništavali grad. Igru žetončića, navode, u Vijeću gradske četvrti Novi Zagreb - zapad objeručke su prihvatili Most i Domovinski pokret, koji su stali iza HDZ-ovog predsjednika Dražena Hrkača. Zagrebački HDZ je slavodobitno najavio i daljnje pokušaje žetonizacije vijećnika.