JUGO-KOMPLEKS

Most napao Možemo: Sandra Benčić je veći Pupovac od Pupovca

19.11.2023 u 19:27

Bionic
Reading

Nakon što su iz platforme Možemo objavili kako je njihova koordinatorica Sandra Benčić u pratnji članova osječkog ogranka odala počast svim žrtvama zločina u Vukovaru, s oštrom kritikom javili su se iz Mosta

'Život svake nevine žrtve vrijedi jednako i kod ubojstva nevinih ne smijemo raditi razliku ni po kojoj osnovi. Samo priznavanjem i žaljenjem zbog patnje svih koji su je iskusili, i kažnjavanjem odgovornih, moći ćemo doista izgraditi trajni mir i okrenuti se budućnosti", poručili su iz Možemo u objavi na društvenim mrežama.

Iz Mosta su ovo prokomentirali svojom objavom: 'Sandra Benčić je veći Pupovac od Pupovca jer misli da bacanjem vijenca u Dunav za sve žrtve demonstrira svoju progresivnost, a zapravo njeguje tipični jugo kompleks prema kojem ne smije postojati niti jedan dan koji Hrvatskoj priznaje žrtvu i zaslugu za pobjedu u obrambenom ratu, a da Srbima nije brže bolje priznata još veća.

I baš zato što nema emancipiranu i suverenu svijest nikada neće postati ne samo premijerka, nego ni ozbiljan kandidat za tu funkciju.

To je dokazala i time što smatra kao potpisnica Deklaracije o zajedničkom jeziku da Hrvatska nema čak niti vlastiti jezik nego da su hrvatski i srpski jedan te isti jezik', zaključili su iz Mosta.

  • +39
Misa na vukovarskom groblju Izvor: Pixsell / Autor: Borna Jaksic/PIXSELL