BAN KI-MOON ODAO POČAST

'Moramo naučiti lekciju iz Srebrenice kako bi spriječili nove pokolje'

26.07.2012 u 18:18

Bionic
Reading

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-Moon rekao je u četvrtak u Srebrenici, gdje je izrazio počast više od 8.000 bošnjačkih žrtava, da taj primjer mora biti opomena za sprječavanje novih pokolja u svijetu

'Moramo naučiti lekciju iz Srebrenice kako bi spriječili nove pokolje u svijetu', rekao je Ban Ki-Moon. On je u Memorijalni centar u Potočarima kod Srebrenice, gdje je do sada pokopano više od 5.600 od oko 8.300 bošnjačkih žrtava genocida kojega su izvele srpske postrojbe u ljeto 1995. godine, stigao u pratnji predsjedatelja BiH Predsjedništva Bakira Izetbegovića

Glavni tajnik UN-a izrazio je žaljenje obiteljima ubijenih ističući 'da je Srebrenica sveto tlo za obitelji žrtava, ali i za obitelji naroda'.

Zajedno s predsjedateljem Predsjedništva BiH Izetbegovićem Ban Ki-moon je položio vijenac na spomen obilježju u Potočarima, na kojemu su su navedena imena svih 8.372 ubijena Bošnjaka te se susreo s predstavnicima ratnih udruga žrtava iz Srebrenice.

Glavni tajnik UN-a će na kraju višednevne turneje u zemljama regije održati konferenciju za novinare na sarajevskoj zračnoj luci.