poziva na mir i suzdržanost

Mogherini nakon Ivanovićevog ubojstva razgovarala s Vučićem i Thacijem

16.01.2018 u 13:03

Bionic
Reading

Visoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Federica Mogherini razgovorala je u utorak telefonom s predsjednicima Srbije i Kosova Aleksandrom Vučićem i Hashimom Thacijem nakon ubojstva srpskog političara s Kosova Olivera Ivanovića te pozvala sve da ostanu mirni i suzdržani

'Visoka predstavnica je pozvala sve strane da ostanu mirne i suzdržane i omoguće pravosudnim tijelima da obave svoj posao', kaže se u priopćenju iz ureda Federice Mogherini.

Ona je snažno osudila ubojstvo Olivera Ivanovića i izrazila sućut njegovoj obitelji i prijateljima.

Podsjetimo, predsjednik Građanske inicijative Srbija, demokracija, pravda (SDP) Oliver Ivanović ubijen je jutros u atentatu u Kosovskoj Mitrovici.

Na Ivanovića je, prema dosadašnjim saznanjima, pucano jutros oko 8.15 sati ispred prostorija stranke u Kosovskoj Mitrovici i hitno je odvezen u Kliničko-bolnički centar u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, ali je ondje podlegao ozljedama.

  • +2
Susret Marije Pejčinović Burić i Federice Mogherini Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Oliver Ivanović je prije tri godine uhićen i više od dvije godine proveo je u pritvoru zbog optužbi za ratne zločine protiv kosovskih Albanaca. Pušten je da se brani sa slobode u travnju prošle godine, a u srpnju mu je zapaljen automobil u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.