NIJE GA VIDIO

Mladić na suđenju priznao: 'Kriv sam što sam usmrtio glumca Bogdanovića i pobjegao s mjesta nesreće'

07.05.2020 u 11:23

Bionic
Reading

Nakon što je sredinom ožujka županijsko tužiteljstvo podiglo optužnicu protiv 23-godišnjeg Branislava Smiljanića zbog teškog ozlijeđivanja Aleskandra Bogdanovića, zbog čega je glumac osječkog HNK-a umro u osječkom KBC-u, danas je mladiću počelo suđenje na na Županijskom sudu u Osijeku

Prema navodima optužnice, 23-godišnjaka se tereti da je kazneno djelo učinio 21. prosinca 2019. u 22,36 u Osijeku, svjestan da nema potrebno znanje i vještine, a ni važeću vozačku dozvolu te da zbog toga može ugroziti druge sudionike u prometu.

Optužen je da je osobnim automobil vozio brzinom od oko 64 kilometra na sat, što je 14 kilometara brže od ograničenja na tom dijelu ceste i da je dolaskom do raskrižja s kolnikom Vijenca Ivana Meštrovića prednjim dijelom vozila udario 45-godišnjeg Bogdanovića, koji je u tom trenutku prelazio obilježeni pješački prijelaz.

Bogdanović je pritom zadobio višestruke teške tjelesne ozljede od kojih je, unatoč intenzivnom liječenju, umro 25. prosinca 2019. u KBC Osijek.

Kako javlja Večernji.hr, danas je mladiću počelo suđenje, a iskazom se odmah oglasio Smiljanić. 'Osjećam se jako krivim, žao mi je neopisivo što sam upropastio život supruzi preminulog, njegovoj djeci, što sam se uopće odlučio na tu glupost da sjednem u auto. Svaku noć sanjam tu prometnu, ne mogu si to izbiti iz glave, i nikada si to neću oprostiti. Jer je moglo biti drugačije. Molim da mi njegova obitelj i djeca, ako ikako mogu, oproste', izjavio je Smiljanić.

'Ja sam vozio, brzinom oko 60 kilometara na sat. Bio je mrak, padala je kiša, Aleksandar je bio u crnome, ja ga nisam uspio vidjeti na vrijeme da bih zakočio. Kad sam ga udario, uplašio sam se, nisam znao što da radim, usporio sam malo i onda sam nastavio voziti. Skrenuo sam desno kod Eurodoma, pa u Zagrebačku ulicu, tu sam se zaustavio i shvatio što sam napravio. I onda je Magdaleni zvonio mobitel, zvala ju je mama i rekla da nas traži policija te da ostanemo gdje jesmo i kažemo na kojem smo mjestu. Rekli smo da smo u Zagrebačkoj ulici i došla je policija', dodao je Smiljanić, navodi Večernji.hr.

  • +8
Počelo suđenje Branislavu Smiljaniću za smrt glumca Aleksandra Bodganovića Izvor: tportal.hr / Autor: Davor Javorović