obračun unutar stranke

Mladež SDP-a se posvađala, zagrebački forum raspušten

27.06.2022 u 09:50

Bionic
Reading

Skupština Foruma mladih SDP-a Hrvatske donijela je odluku o raspuštanju zagrebačkog Foruma mladih, a Večernji list u ponedjeljak piše da je posrijedi obračun unutar gradske organizacije SDP-a

'Viktor Gotovac (predsjednik zagrebačkog SDP-a) želi uništiti Forum mladih Grada Zagreba, neprestano se radi pritisak na nas i iz gradske organizacije neprestano se upliću u naš rad. Do te mjere se radi pritisak na članove foruma da ih se naziva na mobitel kako bi se utjecalo na njihove stavove, a ne naziva se samo njih već i njihove roditelje', kaže predsjednik raspuštenog foruma Nikola Peruničić koji tvrdi da je vijest o raspuštanju doznao neslužbeno od kolega jer je u tom trenutku bio na putu.

Peruničić kaže da je subotnja odluka o raspuštanju donesena s minimalnim brojem glasova, što još više potpiruje njegovu sumnju u legitimnost ovog postupka.

Novoizabrani predsjednik nacionalnog foruma Lovro Lukavečki objasnio je da je, nakon žalbe samih članova raspuštenog foruma Nadzornom odboru Foruma mladih SDP-a, utvrđeno kako je Gradski odbor Foruma mladih SDP-a Zagreb ostao bez kvoruma, što onemogućuje pravovaljano donošenje odluka i raspisivanje izborne konvencije koja treba uslijediti.

No, Peruničić te razloge naziva lažnima. "Na prijevaru su nam obrisali dva člana koja su aktivna i na taj način srušili kvorum, uostalom, prema pravilima, to i nije uvjet za raspuštanje organizacije", tvrdi i pojašnjava da iza svega stoji Gotovac.

"To je bila želja SDP-a Zagreb, primarno Viktora Gotovca i Davora Terzića, zato što im je Forum mladih SDP-a Zagreb već dao do znanja da se ne slažu s njihovom marginalizacijom mladih koja je jasna već od prije godinu dana kada je objavljena lista za Gradsku skupštinu gdje je najviše rangirani mladi član bio 18.", govori Peruničić. Najavljuje da će pravdu tražiti na Nadzornom odboru Foruma, iako sumnja u ishod jer i tamo, kako tvrdi, većinu drži ekipa iz Varaždinske županije odakle je i predsjednik Lukavečki koji je pokrenuo proces raspuštanja organizacije.

Lukavečki je takve insinuacije demantirao te istaknuo da je, kako bi se pokazala nepristranost, na mjesto privremene povjerenice u Zagreb imenovana glavna tajnica FM SDP Hrvatske koja nije iz Zagreba.

Gotovca je, pak, kazao da nije upoznat sa slučajem, da ne zna u čemu je problem te da on član foruma nikad nije ni bio. Odbacio je i navode da zanemaruje politiku prema mladima, a Peruničića je pozvao da sam objasni što ga muči, piše novinar Večernjeg lista Dario Topić.