NESLAGANJE S UREDNICIMA

Mislav Bago napušta Hrvatsku televiziju

04.12.2008 u 14:00

Bionic
Reading

Mislav Bago, poznati novinar HTV-a, podnio je zahtjev za sporazumi raskid ugovora s javnom televizijom. Za tportal je demantirao medijske spekulacije o tome da će svoju karijeru nastaviti na konkurentskoj Novoj TV


'Na Hrvatskoj televiziji sam već petnaest godina, a posljednjih godinu dana moje poimanje novinarstva se poprilično razlikuje od poimanja novinarstva mojih urednika, pa sam odlučio otići. Još uvijek nisam odlučio gdje ću nastaviti karijeru', kazao je Bago.

'Još uvijek nemam službenu informaciju da Mislav Bago odlazi, ali svaki zaposlenik može otići ako to želi', kazao nam je Janos Roemer, glasnogovornik HRT-a.

Da je Bago nezadovoljan radom na Hrvatskoj televiziji, postalo je jasno sredinom rujna, kada je nakon samo pet emisija odrađenih u tek započetoj televizijskoj sezoni, odbio dalje raditi emisiju 'Otvoreno'.

'Bilo je ovo sve od mene, što se 'Otvorenog' tiče. Sutra je s vama moja kolegica Dijana Čuljak-Šelebaj. Zbogom!' kazao je Mislav Bago odjavljujući svoje posljednje 'Otvoreno'. Umjesto obavljanja uredničkog i voditeljskog posla, odlučio je biti samo novinar, politički izvjestitelj u svim ostalim informativnim emisijama.

Pozivajući se na pravilnike HTV-a, Bago je odbio medijima objasniti razloge svoje odluke. No mediji su objavili da je Bago uoči svojeg 'zbogom' emisiji 'Otvoreno' pred cijelim kolegijem Informativnog programa HTV-a programskom vodstvu cijele kuće očitao oštru 15-minutnu bukvicu i kazao da se 'Otvoreno' emitira u skandaloznom, gotovo pornografskom terminu te da je to uvreda programu, gledateljima, ali i da je to uvreda i Hloverki Novak-Srzić kad joj se za jednu tako važnu emisiju iz njezina programa dodjeljuje takav termin.

Otkad je Hloverka Novak-Srzić postala glavna urednica Informativnog programa na Hrvatskoj televiziji, nakon brojnih smjena i rošada po redakcijama, polako, ali sigurno događa se pravi novinarski egzodus s javne televizije. U Hloverkinom mandatu HTV su napustili poznati voditelji i urednici, Danko Družijanić i Nensi Blažević, a uskoro će i Mislav Bago.

Tijekom ove godine Hloverka je suspendirala Zorana Šprajca, popularnog voditelja HTV-ovog Dnevnika čak tri puta.