ozbiljan problem

Škoro: Sučeljavanje je bio igrokaz. Zašto je Grabar Kitarović do sada šutjela o korupciji u SOA-i?

18.12.2019 u 10:51

Bionic
Reading

Dan nakon trosatnog megasučeljavanja 11 kandidata za predsjednika Republike na HRT-u oglasio se i jedan od glavnih pretedenata za drugi krug Miroslav Škoro koji se prema ocjenama stručnjaka u ogledu s protivnicima i nije proslavio.

Škoro je na Facebooku napisao je loše režirani igrokaz na HRT-u obilježila je izjava Kolinde Grabar-Kitarović koja je medijima, iz sasvim jasnog razloga, manje važna i zanimljiva od toga tko se kako odjenuo i tko je kome što dobacio.

'Ona koja sukladno postojećim ovlastima PRH usmjerava rad sigurnosnih službi priznala je sustavnu korupciju u SOA-i i drugim službama i ustvrdila da u njima treba zaposliti mlade nekorumpirane ljude. Ova izjava Kolinde Grabar-Kitarović traži hitnu reakciju nadležnih državnih tijela i otvara niz vrlo ozbiljnih pitanja', navodi Škoro.

Kandidat je potom naveo i četiri pitanja na koja želi dobiti odgovore nakon izjave o korupciji Sigurnosno obavještajnoj agenciji (SOA):

1. Kad je Kolinda Grabar-Kitarović kao aktualna predsjednica saznala za korupciju u sigurnosnim službama i zašto je dosad o tome šutjela?

2. Što je konkretno poduzela nakon saznanja o korupciji u SOA-i i drugim službama?

  • +31
Sučeljavanje predsjedničkih kandidata Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

3. Jesu li ljudi koje se sumnjiči za koruptivne i druge protuzakonite radnje i dalje u sustavu?

4. Ima li premijer Plenković takvih saznanja? Ako ima, što je on poduzeo na tu temu?

Škoro je na kraju napisao da je jedina svrha igrokaza zvanog sučeljavanje na HRT-u bila prikazati Kolindu Grabar-Kitarović relativno ozbiljnom, no ispala je krajnje neozbiljna političarka koja i unutar ovih skučenih ovlasti predsjednika ne radi dobar posao i dozvoljava potpunu eroziju sigurnosnog sustava.