STARA MUŠTERIJA HRT-A

Miro Bulj vodi križarski rat protiv ovrha, a sam je ovršen. I to dvaput

  • Autor: Marko Špoljar
  • Zadnja izmjena 25.10.2016 15:29
  • Objavljeno 25.10.2016 u 15:29
Miro Bulj

Miro Bulj

Izvor: Pixsell / Autor: Duško Jaramaz

Treba vjerovati Mostovom saborskom 'bombarderu' Miri Bulju da zna o čemu govori kada u parlamentu objašnjava izmjene Zakona o HRT-u, točnije postupak naplate ovrha zbog neplaćenih RTV pristojbi iz kojeg bi se izbacili odvjetnički uredi i javni bilježnici. Bulj je, naime, stara HRT-ova mušterija. Zbog neredovitog plaćanja pretplate već je najmanje dvaput bio ovršen. Zastupnik Mosta tvrdi da ne plaća redovito televizijsku pretplatu zbog revolta prema Ovršnom zakonu i ukupnim troškovima ovrha

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj neredoviti je platiša radiotelevizijske pristojbe, zbog čega je, prema našim informacijama, bio ovršen u lipnju ove godine i u travnju 2014. godine. Mostov 'razarač' u Saboru tvrdi da ne plaća redovito RTV pristojbu – zbog revolta.

Miro Bulj je kao zastupnik Mosta ujedno predlagač izmjena Zakona o HRT-u (zakon je već prošao prvo čitanje u Saboru, a čeka se drugo čitanje, izglasavanje i stupanje na snagu), prema kojima prisilnu naplatu RTV pristojbi za HRT više ne bi provodili vanjski odvjetnički uredi i javni bilježnici, već bi ovrhe pripremale stručne službe HRT-a. Time bi se, tvrde u Mostu, značajno smanjili ukupni troškovi ovrha.

'Nisam ja protiv TV pretplate i protiv plaćanja pretplate. Ali kao predlagači zakona (Most) govorimo o tome da ukupni iznosi ovrha budu i do pet-šest puta veći od samog iznosa glavnice duga', rekao nam je Bulj, komentirajući svoju praksu neplaćanja RTV pristojbe u kontekstu toga što je on jedan od predlagača izmjene Zakona o HRT-u, točnije principa naplata ovrha.

Revoltiran je, kaže, reperkusijama koje proizlaze iz Ovršnog zakona, odnosno činjenicom da ukupni iznos ovrhe nekad i višestruko premašuje samu glavnicu duga.

'HRT našem kućanstvu svakog mjeseca šalje dvije uplatnice za RTV pristojbu. Jednu dobije moj otac Nediljko, a drugu ja, iako u istoj kući živimo supruga, djeca i moji roditelji. Jednu uplatnicu platimo, a drugu nekad ne platim. To je moj revolt zbog Ovršnog zakona i ukupnog troška ovrhe, ali i zbog ponašanja HRT-a koji nam u isto kućanstvo šalje dvije uplatnice za TV pretplatu. Ukupni iznos ovrhe često je i pet-šest puta veći nego sam dug koji se putem ovrhe naplati zbog troškova kamata, odvjetnika i javnih bilježnika', rekao nam je Miro Bulj.

U travnju 2014. godine ovršen je za 1.662 kune zbog neplaćanja RTV pristojbe u razdoblju od šest mjeseci (siječanj-lipanj 2012.). Od tog iznosa Bulj je morao platiti 480 kuna za šest mjesečnih pristojbi (80 kuna), a preostali iznos otpada na zatezne kamate, odvjetničke, javnobilježničke i ostale pripadajuće troškove.

Miro Bulj kaže kako trenutno redovito plaća RTV pristojbu i da prema HRT-u više nema nikakvih dugova.

Njegovu tvrdnju pokušali smo provjerili, ali iz HRT-a do zaključenja teksta nismo dobili odgovor. Poručili su nam samo da za 'postupanje imaju rok od 15 dana'.

Od HRT-a još čekamo i odgovore na pitanja koliko je puta ukupno dosad bio ovršen zastupnik Mosta Miro Bulj zbog neplaćanja televizijske pretplate te koliki je bio ukupni iznos tih prisilnih naplata. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!