OSTOJIĆEVA TUŽBA ZA KLEVETU

MIP odbio skinuti imunitet Darku Milinoviću

12.04.2013 u 10:23

Bionic
Reading

Mandatno-imunitetno povjerenstvo odbilo je odobriti pokretanje kaznenog postupka protiv HDZ-ovog Darka Milinovića, kojeg je za klevetu tužio njegov nasljednik na mjestu ministra zdravlja Rajko Ostojić

Podsjetimo, Ostojić se na tužbu odlučio jer je njegov prethodnik Milinović početkom godine postavio pitanje njegove odgovornosti u aferi Baxter.

'Drhti li Rajku Ostojiću glas kada se već želi vratiti u prošlost, zbog toga što se boji da se ne bi aktiviralo pitanje nabave CT-a za KBC Zagreb 2001., kada je on bio zamjenik ministra i vodio taj proces te je isti nabavljen zaobilazeći javni natječaj, za 2,2 milijuna kuna skuplji od najjeftinije ponude. Bilo bi dobro da odgovori kako je povezan interesno ili na drugi način s ljudima koji su zajedno s njim o tome odlučivali. Afera Baxter i dalje čeka na odgovor. Kako su tada govorili da je tada zamjenik ministra Rajko Ostojić odgovoran za tragediju koja se dogodila (smrt 24 pacijenta) budući da je ukinuo odjel u ministarstvu koji je bio zadužen za reakciju kod incidentnih događaja. Gdje se u vrijeme incidenta nalazio?' zapitao se početkom godine Milinović u svom priopćenju nakon Vladinog predstavljanja Clean starta.

Ostojić je odmah najavio tužbu, no već tada bilo je jasno da će MIP njegov zahtjev odbiti. Naime, praksa je MIP-a da kada se radi o privatnim tužbama za klevetu, zahtjeve odbija. Osim toga, objasnila je predsjednica MIP-a Gordana Sobol, kada je u pitanju tužba za klevetu, kazneni se postupak može pokrenuti i nakon isteka zastupničkog mandata, s obzirom na to da zastara ne teče dok postoje razlozi zbog kojih se postupak ne može provesti.

MIP je na današnjoj sjednici odobrio zahtjev da Petra Čobankovića u saborskim klupama zamjeni Darko Miličević.