prekršajna evidencija

Ministarstvo pravosuđa slat će podsjetnik na neplaćene prekršajne kazne sustavom e-građani

09.05.2019 u 15:15

Bionic
Reading

Svima koji imaju neplaćene prekršajne kazne, a nalaze se u sustavu e-građani Ministarstvo pravosuđa slat će podsjetnik kako bi podmirili dug i izbjegli zakonske posljedice

'Servis će biti pokrenut danas, slanje obavijesti u osobni korisnički pretinac ide tijekom noći, tako da će prvi korisnici vidjeti obavijesti sutra ujutro', ističu u Ministarstvu pravosuđa.

Podsjećaju da se Prekršajna evidencija vodi za sve osobe kojima je pravomoćnom odlukom prekršajnog suda ili drugog prekršajnog tijela izrečena neka od propisanih prekršajnopravnih sankcija. Registar neplaćenih kazni je sastavni dio Prekršajne evidencije i vodi se za osobe koji u propisanom roku iz odluke o prekršaju nisu uplatile pravomoćno izrečenu novčanu kaznu.

Podaci se u Registar neplaćenih kazni iz Prekršajne evidencije upisuju automatski protekom roka za plaćanje kazne.

Nova mogućnost slanje obavijesti o upisu u Registar neplaćenih kazni putem sustava e-građani podsjetnik je svima koji su zaboravili uplatiti kaznu kako ne bi imali posljedica koje proizlaze iz zakona, kažu u Ministarstvu.

Dodaju da će obavijest sadržavati osnovne podatke o pravomoćnoj odluci o prekršaju, broj i datum odluke, iznos kazne te podatke za plaćanje.