OČUVANJE PROIZVODNJE

Ministar Vrdoljak: Kupujte obuću iz Borova

29.04.2015 u 14:30

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, nakon što je u srijedu obišao pogone vukovarskog proizvođača obuće Borovo, pozvao je hrvatske građane da daju svoj doprinos očuvanju proizvodnje i radnih mjesta u Borovu kupovinom obuće toga proizvođača s gotovo 90-godišnjom tradicijom

'Pomozite zaposlenima u gradu Vukovaru i Borovu. Sačuvajmo svoje tvornice na način da kupujemo hrvatske cipele koje se ovdje proizvode, koje imaju tradiciju i kvalitetu. I ne sramim se kao ministar gospodarstva, bez obzira što će me vjerojatno neki osuditi, pozvati sve hrvatske građane da u najmanju ruku uđu u trgovine Borova', kazao u izjavi novinarima ministar Vrdoljak.

Po njegovim riječima, nakon provedenog procesa predstečajne nagodbe ključno je da uprava Borova ima viziju kako osigurati opstanak i unaprijediti proizvodnju i prodaju. Poručio je kako od Uprave »Borova« očekuje da provede restrukturiranje te da kredit HBOR-a, koji je Borovo nedavno dobilo u iznosu od 36 milijuna kuna, iskoristi za stvaranje nove vrijednosti.


U pratnji predsjednika Uprave Borova Gordana Kolundžića, ministar Vrdoljak je obišao pogon kožne obuće gdje je u tijeku 'lohn' proizvodnja za talijansko tržište te pogon gumene obuće u kojem se trenutačno proizvodi za američko tržište.

Zahvalivši se svima koji su dali doprinos postizanju predstečajne nagodbe, Gordan Kolundžić se posebice zahvalio radnicima te tvrtke što su, kako je naveo, u procesu predstečajne nagode prihvatili da do 1. srpnja 'idu na minimalac'.

'Bez njihovog napora i odricanja ne bismo bili ovdje gdje jesmo. Ti postignuti rezultati nisu spektakularni, ali omogućuju daljnji rast i razvoj', poručio je Kolundžić ističući kao je cilj napraviti od Borova uspješno proizvodno i društveno odgovorno poduzeće usmjereno prema izvozu.

Završetak predstečajne nagodbe omogućio je da Borovo, po prvi put nakon 22 godine, ima deblokiran žiro račun. U 2012. »Borovo je bilo u minusu 180 milijuna kuna, 2013. godine 47 milijuna, a 2014. godine 25 milijuna kuna, dok je ove godine plan doći do pozitivne nule, kazao je Kolundžić podsjetivši kako nakon niza godina Borovo ponovno izvozi na inozemna tržišta.

Borovo zapošljava 787 radnika, a prošle je godine ta vukovarska tvornica proizvela oko 400.000 pari obuće.