'sve je vrlo jasno'

Ministar Pavić: HDZ ide prema ratifikaciji Istanbulske konvencije

14.03.2018 u 10:42

Bionic
Reading

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić izjavio je u srijedu kako je meritumu Istanbulske konvencije zaštita žena od nasilja u obitelji, a ne rodna ideologija te da HDZ ne bježi od teme Istanbulske konvencije

'HDZ ide prema ratifikaciji konvencije, sadržaj je vrlo jasan i oni koji se boje da se uvodi treći spol i bilo što slično ne trebaju imati bojazni oko toga', poručio je Pavić nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Ministarstvu financija održanog u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava.

Na upit je li to shvaćeno među svim sudionicima sinoćnjeg skupa HDZ-a u Breznici kod Varaždina, Pavić je rekao kako vjeruje da poprilično jest nakon sedmosatne rasprave.

  • +2
Sjednica vodstva HDZ-a oko Istanbulske konvencije Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'Shvaćen je kontinuitet HDZ-a u cijeloj priči gdje smo nakon Sanaderove i Vlade Jadranke Kosor bili uključeni i kao HDZ prozivali SDP-ovu Vladu da nije htjela ratificirati Istanbulsku konvenciju i da je HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu Republike to u kampanji komunicirala. Sve to je kontinuitet u HDZ-ovim stajalištima o tome', istaknuo je Pavić. 

Ponovno je naglasio kako je meritum stvari zaštita žena i djece u obitelji od nasilja.