optužuje javnu televiziju

Miljenić na Twitteru: Zašto SDP-ovci uopće idu na HRT?

24.07.2017 u 09:59

Bionic
Reading

Saborski zastupnici SDP-a Orsat Miljenić i Bojan Glavašević na Twitteru su se obrušili na HRT smatrajući ga pristranim

Kratka razmjena mišljenja dvojice SDP-ovaca započela je objavom Bojana Glavaševića koji je napisao da HRT neprijateljski i neprofesionalno nastupa prema SDP-u jer su, kako on smatra, branili Nadzorni odbor HRT-a koji je razotkrio nepravilnosti, implicirajući da se to odnosi i na aktualno vodstvo.

Ubrzo je reagirao Miljenić, zapitavši se zašto SDP-ovci, kad je takva situacija, uopće gostuju na HRT-u, na što mu je Glavašević odgovorio da je to pitanje za direktoricu komunikacija stranke. Kratki razgovor na Twitteru Miljenić je završio kazavši da se radilo o retoričkom pitanju.

Prije deset dana Hrvatski sabor, u kojem glavnu riječ vodi vladajuća većina predvođena HDZ-om, smijenio je Nadzorni odbor HRT-a koji su činili Anja Šovagović Despot kao predsjednica te članovi Katarina Bakija, Miroslav Grgić i Šenol Selimović, a nakon prozivki za kriminal u upravi kuće.

Nadzorni odbor HRT-a žestoko je prozvao upravu javnog servisa 'zbog slučajeva koji su mogli biti posljedica mogućih koruptivnih radnji i nezakonitih aktivnosti pojedinih osoba' te je proslijedio DORH-u izvješća o nabavi audiovizualnih djela od neovisnih proizvođača, o sklapanjima izvansudskih nagodbi te o učinkovitosti javne nabave na HRT-u.