LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Milinović ujedinio demokršćansko-pravašku opciju

29.04.2013 u 16:45

Bionic
Reading

Predsjednik ŽO-a HDZ-a Ličko-senjske županije Darko Milinović zasigurno je jedini političar u Hrvatskoj kojem je uspjelo za predstojeće lokalne izbore ujediniti demokršćansko-pravašku opciju u jednoj županiji

Nakon što je ličko-senjski HDZ potpisao koalicijske sporazume s HSS-om, HSP-om AS-om, HSU-om, danas je u Gospiću upriličeno i potpisivanje Koalicijskog sporazuma HDZ – HSS – HSP AS – HSU s HSP-om o zajedničkom nastupu za izbor Župana i članova Županijske skupštine na lokalnim izborima 2013. godine u Ličko-senjskoj županiji. Sporazum su potpisali predsjednik ŽO-a HDZ-a Ličko-senjske županije Darko Milinović i predsjednik ŽO-a HSP-a Berislav Gržanić.

'Politika HDZ i koalicijskih partnera je, kao što smo i najavili, da okupimo kompletnu demokršćansko-pravašku opciju jer držimo da u svim strankama centra i desnog centra na području Ličko-senjske županije ima kvalitetnih ljudi koji mogu sudjelovati u programima za boljitak Ličko-senjske županije u naredne četiri godine. S današnjim potpisivanjem koalicijskog sporazuma zaokružili smo jedan politički projekt jer je poznato da HDZ zastupa takav politički projekt dugi niz godina i ovo je u stvari šlag na tortu takvog političkog projekta. Iz Ličko senjske županije šaljemo poruku kako bi demokršćansko-pravaška opcija izgledala i na nacionalnoj razini za vrijeme parlamentarnih izbora ma kada oni bili. Okupili smo kompletnu demokršćansko-pravašku scenu', kazao je Milinović.

Milinović je ustvrdio da im ankete daju mogućnost da i sami pobijede na predstojećim parlamentarnim izborima, no ovim koalicijskim potencijalom žele pokazati još jednu dodatnu snagu HDZ-a, a to je okupljanje. 'Mogu sa sigurnošću garantirati da ćemo imati jedan od najboljih izbornih rezultata od svih županija. Ova koalicija garantira pobjedu na izborima 19. svibnja', kazao je Milinović.

Predsjednik ŽO-a HSP-a Ličko-senjske županije Berislav Gržanić kazao je da se nada da ovo samo nastavak dobre suradnje te da je uvjeren da je ovo pobjednička koalicija koja će podržati kandidature župana i dožupana.

Županijska skupština više ne broji 45 članova, već 31, tako da će se jednog dijela članova u Skupštini odreći HDZ, jednog dijela HSS i te mandate ustupiti HSP-u. Milinović tvrdi da HDZ-u nisu bitni personalni i osobni interesi jer, kako se vidi, HDZ i HSS upravo su to i pokazali. Dodao je da je HDZ tu da okuplja kršćansko-pravaški blok, i da HSP i HSP AS nisu u međusobnoj koaliciji, već u koaliciji sa HDZ-om. Ovo je koalicija okupljanja, a ne razdvajanja, poručio je Milinović s potpisivanja koalicijskog sporazuma u Gospiću.