ispod ili iznad 30 tisuća kuna?

Milijan Brkić nosi skupe satove, a nema ih u imovinskoj kartici; sve će to propitati povjerenstvo za sukob interesa

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 15.07.2019 19:20
  • Objavljeno 15.07.2019 u 19:08
Milijan Brkić

Milijan Brkić

Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet protiv potpredsjednika Sabora HDZ-ova Milijana Brkića zbog skupih ručnih satova koje nije prijavio u imovinskoj kartici

Milijan Brkić je na pitanja o njegovom skupocjenom satu samo kratko odgovorio: 'Posjedujem jedino sat koji sam dobio kao obiteljski poklon za rođendan u vrijednosti manjoj od 30.000 kn.', javlja Dnevnik.hr.

Iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, pak, kažu da su, na temelju medijskih napisa i novinarskih upita, na današnjem radnom sastanku donijeli odluku o otvaranju predmeta protiv dužnosnika Milijana Brkića, potpredsjednika Hrvatskog sabora, u vezi okolnosti posjedovanja ručnih satova veće vrijednosti.

'U navedenom predmetu Povjerenstvo će ispitati sve relevantne okolnosti te provjeriti osnovanost i vjerodostojnost medijskih natpisa, odnosno utvrditi postoje li okolnosti koje upućuju na moguću povredu odredbi Zakona o sprječavanju sukoba interesa'', odgovorilo je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na upit portala Dnevnik.hr.

  • +9
  • +6

Milijan Brkić u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku

Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Podsjećaju da su dužnosnici, sukladno članku 8. stavku 7. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, obvezni Povjerenstvu prijaviti podatke o pokretninama veće vrijednosti. Pod pokretninama veće vrijednosti podrazumijevaju se vozila, plovila, zrakoplovi, radni strojevi, lovačko oružje, umjetnine, nakit, drugi predmeti osobne uporabne vrijednosti, vrijednosni papiri, životinje i druge stečene pokretnine pojedinačne vrijednosti veće od 30.000,00 kuna, osim predmeta kućanstva i odjevnih predmeta.

'Također napominjemo kako Zakon propisuje rokove i slučajeve u kojima su dužnosnici obvezni Povjerenstvu podnijeti izvješće o imovinskom stanju. Između ostalog, ako je tijekom obnašanja javne dužnosti došlo do bitne promjene glede imovinskog stanja, dužnosnici su o tome dužni podnijeti izvješće istekom godine u kojoj je promjena nastupila', priopćilo je Povjerenstvo.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!