na dva kotača

Milijan Brkić postao bajker, počastio se novim Harley-Davidsonom vrijednim 230 tisuća kuna

29.03.2019 u 12:28

Bionic
Reading

Dok njegova stranačka kolegica Gabrijela Žalac muku muči s Mercedesom, zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić počastio se primjerkom motocikla kultne marke Harley-Davidson. Brkić je novog ljubimca na dva kotača odmah unio i u imovinsku karticu

Brkić je početkom ove godine postao vlasnik kultnog Harleyja vrijednog 230 tisuća kuna. Tako je 8. ožujka motocikl proizveden 2018. unio u imovinsku karticu te naznačio kako ga je kupio zaduženjem kod banke i iz drugih izvora dohotka.

Kako bi namaknuo novac za motocikl, Brkić je prošle godine dignuo kredit na iznos od 150 tisuća kuna, s mjesečnom otplatom od 1600 kuna uz kamatu od 5,15 posto.

Na koji način je financirao razliku do 230 tisuća kuna, nije poznato. U namjeri da dobijemo informaciju o kupnji motocikla, kontaktirali smo s Brkićem, koji nam je samo otkrio kako je riječ o modelu Fat boy 114 te kako je sve ostalo u imovinskoj kartici te da nema što više dodati.

Prema cjeniku dostupnom na stranicama hrvatskog zastupnika tvrtke Harley-Davidson, Brkićev motocikl je u srednjem cjenovnom rangu, a uz to je poznato kako ovaj tip motocikala, osim paprene cijene u startu, drži visoku cijenu dijelova i servisa.

No Brkiću to ne bi trebao biti problem s obzirom da kao potpredsjednik Hrvatskog sabora zarađuje više od 22 tisuće kuna mjesečno. Uz to, od drugih primitaka godišnje uprihodi još 18 tisuća kuna. Ipak, na alimentaciju i rate kredita mjesečno odvaja gotovo 14 tisuća kuna.

Osim već spomenutog kredita iz 2018. s mjesečnom ratom od 1600 kuna, Brkić se 2008. zadužio na 200 tisuća eura u PBZ-u, uz nevjerojatno nisku kamatnu stopu od dva posto. Iznos mjesečne rate za taj kredit je 739 eura.

Brkić, koji se od supruge razveo 2017., plaća i mjesečnu alimentaciju od sedam tisuća kuna. Izvjesnom Anti Gašparu, koji mu je 2007. posudio 571 tisuću kuna, ne plaća, barem kako piše u imovinskoj kartici, ništa.

  • +40
Milijan Brkić Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Brkić posjeduje stan u zagrebačkom Vrapču od 143 kvadrata, vrijedan milijun i pol kuna, te oranicu u Svetom Roku, vrijednu 20 tisuća kuna. Automobil nema, no ima dionice, i to 3809 dionica Karlovačke banke. Njih je stekao novčanom pozajmicom od Ante Gašpara, čije se ime pojavljuje u vlasničkoj strukturi te banke, čijim se poslovanjem bave hrvatski pravosudni organi, a o čemu više možete pročitati ovdje.

Ima i 89 dionica tvrtke Proficio.