posjet osijeku

Milanović: Treba razmotriti ideju o povlačenju HV-a iz Afganistana

26.07.2019 u 19:14

Bionic
Reading

Zoran Milanović, SDP-ov kandidat za predsjednika Republike Hrvatske,boravio je u Osijeku gdje je komentirao četvrti krug porezne reforme, prisustvo Hrvatske vojske u Afganistanu

Milanović je izrazio žaljenje i sućut zbog pogibije hrvatskog vojnika u Afganistanu. Smatra da bi se trebalo razmotriti ideju o povlačenju hrvatskih vojnika iz Afganistana i podsjetio da je njegova vlada smanjila broj hrvatskih vojnika u toj zemlji s 350 na 50. Kazao je da mu nije jasno zašto je predsjednica odlučila ponovno povećati tu brojku.

'To bi trebalo smanjiti. To nije naš rat, to nije čak ni NATO-ov rat', dodao je.

Postane li predsjednik, rekao je da neće izmještati ured.

'Neću obećavati da će Hrvatska biti bogata kao Švicarska, ali mogu obećati da će biti normalna kao Švicarska', rekao je Milanović.

Komentirao je i četvrti krug porezne reforme koju su danas prezentirali Zdravko Marić, ministar finacija i premijer Andrej Plenković.

'Mislim da smo mi to radili malo sustavnije, ali ne bih se usudio to nazvati reformom, ne može Vlada to što radi nazvati reformom u četiri koraka. Mogu to pozdraviti, ali to nije reforma", rekao je Milanović.

Kad su porezi u pitanju, rekao je, postoje dvije porezne stope koje su nemoguće; nula posto, jer država nema prihode i 100 posto, jer tada nitko neće raditi.

'Sve između toga je tema za razgovor. Smanjivati opterećenje prije svega rada, da, ali ova ideja da se mlađe ljude oporezuje na dohodak manje od onih koji rade više od 30 godina je atraktivna, ali ima puno zamki. Zvuči dobro, ali je riskantna. Reforma, ovo što se događa, nije reforma niti ja smatram da Hrvatskoj treba reforma poreznog sustava. Trebamo svako toliko raditi promjene, pa tako i ovo što se događa nije reforma, nego su promjene. Reći ćete da hvalim Vladu, ali ovo je nastavak onoga iz 2015. godine, samo što je za to tada trebalo malo više hrabrosti', rekao je Milanović.

Nije želio komentirati svoje protukandidate na predsjedničkim izborima, jer to 'nije moj posao i iz taktičkih razloga neću komentirati'.

  • +5
Zoran Milanović u Osijeku Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL