europska godina mladih

Milanović razgovarao s učenicima deset hrvatskih škola koje su sudjelovale u projektu 'Budućnost Europe'

  • Autor: I.V./Hina
  • Zadnja izmjena 05.12.2022 14:48
  • Objavljeno 05.12.2022 u 14:48
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u ponedjeljak nositelja projekta „Budućnost Europe: Europska godina mladih“, zastupnika u Europskom parlamentu Predraga Matića te srednjoškolce iz cijele Hrvatske, sudionike projekta

Europska komisija proglasila je 2022. godinu Europskom godinom mladih, a zastupnik u Europskom parlamentu Predrag Matić, kao član Odbora za kulturu i obrazovanje, nositelj je projekta „Budućnost Europe: Europska godina mladih“.

Projekt koji se provodi tijekom 2022. sa srednjoškolkama i srednjoškolcima diljem Hrvatske ima i svoju međunarodnu dimenziju kroz suradnju s eurozastupnicom Petrom Kammerevert (SPD), koja je u projekt uključila pet njemačkih škola, pa je indirektno u rad bilo uključeno 4300 učenika i učenica, rečeno je na sastanku.

Govoreći o cilju projekta zastupnik Matić rekao je kako im je namjera bila mladima dati glas i prostor za predstavljanje svoje vizije ključnih politika za mlade te ih uključiti u proces donošenja odluka, kako u Hrvatskoj, tako i na razini Europske unije.

Projekt je proveden u suradnji sa školama, a sve je objedinjeno u brošuru koja predstavlja, kako je rekao zastupnik Matić, svojevrsnu mapu temeljnih problema, rizika, potencijala i rješenja u području politika za mlade.

Sudionici projekta uručili su brošuru i predsjedniku Milanoviću, a brošura će biti uručena i svim drugim nositeljima javnih politika u Hrvatskoj te EU, rečeno je na sastanku.

U projektu je sudjelovalo deset srednjih škola iz cijele Hrvatske: Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod, Gimnazija Čakovec, Gimnazija Pula, Gimnazija Velika Gorica, Gimnazija Vukovar, Srednja škola Konjščina, Srednja škola Krk, Srednja škola Petrinja, Srednja škola Vela Luka i Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!