STRANAČKI KADAR

Zoran Milanović postavio novog direktora u svoju tvrtku

  • Autor: V. B. / Hina
  • Zadnja izmjena 09.03.2017 11:56
  • Objavljeno 09.03.2017 u 11:44
Zoran Milanović

Zoran Milanović

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Trgovački sud objavio je u sudskom registru upis promjena člana uprave EuroAlba Advisory d.o.o, tvrtke bivšeg premijera Zorana Milanovića, na temelju kojega je kao novi direktor te tvrtke registrirane za savjetovanje upisan Dinko Suton, bivši poslovni direktor SDP-a

'Zašto je došlo do bilo čega, trebate pitati vlasnika tvrtke. Ja nisam ovlašten za davanje izjava', kazao je Suton tportalu kad smo ga pitali oko najnovijih promjena u tvtrki čijim je direktorom postao. 

Prošlotjedni upis novog direktora tvrtke bivšeg premijera uslijedio je nakon što je u sudskom registru 28. veljače izbrisano ime Zorana Milanovića kao direktora kojeg je na tom mjestu zamijenila Sunčica Dedić, za koju se navodilo da je postala direktoricom još 24. studenoga prošle godine, nedugo nakon osnivanja EuroAlba Advisoryja d.o.o.

No, samo dan nakon brisanja Milanovićeva imena i objave da je direktorica njegove tvrtke Dedić, došlo je do novog upisa promjena članova uprave prema kojem se kao direktor EuroAlba Advisoryja još od 20. veljače navodi Dinko Suton.

Dinko Suton

Dinko Suton

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Bivši hrvatski premijer u studenome prošle godine osnovao je konzultantsku tvrtku EuroAlba Advisory koja je upisana u sudski registar kao društvo s ograničenom odgovornošću kojem je jedini predmet poslovanja savjetovanje u vezi s upravljanjem.

Milanović je jedini osnivač te tvrtke s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a ujedno je i bio njezin prvi direktor koji je tvrtku zastupao pojedinačno i samostalno.

Sjedište konzultantske tvrtke je u zagrebačkoj Miramarskoj ulici 24., a bivši premijer ju je osnovao nepuna dva mjeseca nakon poraza na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima i nakon što je najavio kako odlazi s mjesta predsjednika SDP te planira napustiti hrvatsku politiku na neodređeno vrijeme.

Prema pisanju medija razlog tome je bila Milanovićeva želja da napokon može 'zaraditi neki ozbiljan novac'. U medijima se navodilo i da će Milanović pružati konzultantske usluge državama iz ovog dijela Europe koje su u različitim fazama pristupanja Europskoj uniji, a najviše se spominjala mogućnost da bivši hrvatski premijer postane savjetnik Albanije na putu prema punopravnom članstvu u EU.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!