svečano na pantovčaku

Milanović organizirao prijam u povodu Dana Oružanih snaga: Sami smo se oslobodili

27.05.2022 u 19:08

Bionic
Reading

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović priredio je u povodu Dana Oružanih snaga RH - Hrvatske vojske svečani prijam i poručio da nacionalni interes država i njezina vodstva moraju prepoznavati, on mora biti kontinuiran i ne može se mijenjati iz ciklusa u ciklus

Prošlo je više od 30 godine i dobro je da se neke istine ponove. Vi ste tada bili mladići i ustali u obranu svoje domovine bez oružja, bez organizacije koju je druga strana imale, a Hrvatska se naoružavala kao je znala i umjela i nitko joj nije pomagao nego su joj odmagali, istaknuo je Milanović obraćajući se predstavnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske i uzvanicima na svečanosti u Uredu predsjednika RH.

Sami smo se oslobodili, tj. vi ste nas oslobodili, na to nas nitko nije poticao, a niti nam pomagao. Hrvatska vojska je pomogla sklapanju mira u Bosni i Hercegovini, tek onda bombarderi NATO saveza, kazao je uz ino Milanović.

  • +31
Prijam na Pantovčaku Izvor: Pixsell / Autor: Goran Mehkek

Hrvatski predsjednik istaknuo je da je nacionalni interes nešto što država i njezino vodstvo mora prepoznavati. On mora biti kontinuiran, on se ne može mijenjati iz ciklusa u ciklus, to je jedini način da se o njemu postigne konsenzus što nam je važno, što nas čini nacijom, poručio je Milanović.

Predsjednik Republike uručit će odlikovanja, činove i pohvale pripadnicima Oružanih snaga te bivšim pripadnicima Bojne Frankopan.