STRANKA S PREVIŠE NOVACA

Mesić predlaže da HDZ daruje BMW Vladi

31.03.2009 u 16:01

Bionic
Reading

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić danas se u Puli, gdje je na Gospodarskom forumu Istre govorio o gospodarskoj i financijskoj krizi, zapitao odakle HDZ-u novac za kupnju BMW-a te je predložio da se strankama, ako mogu ulaziti u takve projekte, smanje prihodi i da se BMW daruje Vladi.

"Ne želim političkim strankama davati pouke ali, slikovito govoreći, mislim da je bolje voziti se u BMW-u nego u banani. HDZ je kupio jedan skupi automobil za premijera te tvrdi da je stranka to kupila. Pitam se odakle stranki novac", rekao je Mesić i dodao kako su to u konačnici ipak platili porezni obveznici.

To je samo još jedan dokaz da stranke, ako mogu ulaziti u takve projekte, imaju previše novca, istaknuo je Mesić te poručio da im se smanje prihodi i da se BMW daruje hrvatskoj Vladi, kojoj je i namijenjen.

"U HDZ-a su napravili jedno korisno djelo", rekao je, dodajući kako su pokazali da mogu financirati Vladu jer očito imaju višak novca, koji im za toliko treba smanjiti.

Predložio je da se u Hrvatskoj ide na one vrste štednje koje mogu održati mehanizme da funkcioniraju a da se pritom ne smanji potrošnja. Tako bi Vlada, dodao je, i dalje imala BMW, stranke bi imale nešto manje novca, a porezni obveznici manje opterećenja.