važne mjere

Medved nakon stranačkih sjednica: Osvrnuli smo na ono što je obilježilo 2021., potres, obnovu, pandemiju

21.12.2021 u 19:16

Bionic
Reading

'Bio je osvrt na cijelu godinu, na sve bitne aktivnosti, sve što je obilježilo 2021. godinu', kazao je Tomo Medved medijima nakon sjednica Predsjedništva, Nacionalnog vijeća HDZ-a kao i Središnjeg odbora stranke održanih danas poslije podne

Tomo Medved novinarima je nakon sjednica rekao kako je u prvom planu bila pandemija koronavirusa.

'Uz booster dozu, trebaju se poštivati mjere Stožera. Dobili smo informacije što se događa s omikronom u Europi', rekao je Medved te dodao da su se osvrnuli i na broj zapolesnih u Hrvatskoj, javlja Dnevnik.hr.

'Uz sve poteškoće koje smo imali, uvažavajući sve mjere, imamo 20.000 zaposlenih više u odnosu na 2019. godinu', istaknuo je.

Medved je rekao kako je za nekoliko dana godišnjica razornog potresa na Banovini te da će odati priznanje svim volonterima i operativnim snagama koje su sudjelovali na sanaciji. Predstavit će i aktivnosti koje su pred njima. 

Ulazak u Schengen, kazao je Medved, je značajna aktivnost za ulazak u EU područje. Posebno je važna mjera bila ona koju je ministar Aladrović predstavio za zapošljavanje, dodao je.

'Kako za povećanje broja zaposlenih, tako i za demokratsku mjeru. Bit će poticajna za one koji su na radu u drugim zemljama unutar EU. No, potiče i one unutar Hrvatske', istaknuo je Medved.

Napomenuo je da je HDZ u svom radu bila 'nositelj političke stabilnosti u Hrvatskoj'.

'HDZ je nositelj vlasti, činimo političku stabilnost kao osnovni preduvjet za gospodarski rast, ali i uspješno rješavanje utjecaja potresa i koronavirusa', smatra Medved.