koalicija za

Pranić: HDZ i Kerum sveli Splitsko-dalmatinsku županiju na protokol

14.04.2021 u 14:38

Bionic
Reading

Kandidat koalicije ZA za splitsko-dalmatinskog župana Ante Pranić izjavio je u srijedu da je aktualna vlast u toj županiji, koju čini koalicija HDZ-a i Hrvatska građanska stranka Željka Keruma, bez razvojnih rezultata svela tu županiju na protokol

"Županijske službe, koje su uz aktualnu vlast, svele su Splitsko-dalmatinsku županiju na obični protokol koji možemo vidjeti u dolascima na svečanim sjednicama gradova i općina, gdje se obećavaju razni projekti bez realizacije", rekao je Pranić na konferenciji za novinare.

Ocijenio je da je na području Splitsko-dalmatinske županije stanje u poljoprivredi katastrofalno jer u proteklome četverogodišnjem mandatu aktualna vlast nije navodnila nijedno krško polje.

Pranić smatra da je vlast, kako je rekao, odgovorna i za rasulo u zdravstvu u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Također je istaknuo da u proteklome četverogodišnjem mandatu nije počela gradnja Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Lećevice, niti su donesene izmjene Prostornog plana koje su najvažnije za gospodarski razvitak.

Splitsko-dalmatinska županija zaostaje u razvoju u usporedbi s drugim priobalnim županijama, rekao je, dodajući da ona nema turističke ambulante, za razliku od Primorsko-goranske i Istarske županije koje takve ambulante imaju već desetak godina.

Ante Renić iz stranke Pametno, koja je dio koalicije ZA, ustvrdio je kako Ante Sanader (HDZ) i Željko Kerum (HGS) koče razvoj županije zbog svojih interesa.

"Aktualnom županu Blaženku Bobanu (HDZ) prošao je četverogodišnji mandat bez ideje i vizije za promjene", dodao je Renić

Župan Boban, kojeg je HDZ ponovno kandidirao za tu dužnost na lokalnim izborima, u izjavi novinarima za oštre kritike iz koalicije ZA na račun HDZ-a i na njegov račun rekao je da su one "dio predizbornog ambijenta" i da ih opovrgava.