stiže ih još

Medved: Do sada postavljeno 1377 kontejnera i mobilnih kućica

11.02.2021 u 13:58

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved izvijestio je u četvrtak kako je na području Sisačko-moslovačke županije do sada postavljeno 1377 kontejnera i mobilnih kućica, a u najavi dolaska je 391 kontejner

Medved je na sjednici Vlade izvijestio kako izgradnja kontejnerskog naselja u Petrinji napreduje brže od očekivanog.

"Do četvrtka će se postaviti 81 kontejner, a do vikenda će prvi kontejneri biti spremni za useljenje", istaknuo je dodavši da su u tijeku pripreme za postavljanje kontejnerskih naselja u Glini.

Na isplatu novčanih naknada stanovništvu do sada je utrošeno 73 milijuna kuna, a uz to je braniteljima u obliku jednokratne pomoći isplaćeno 8,2 milijuna kuna.

Nakon donošenja Zakon o obnovi, Stožer civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa radi na sastavljanju mobilnih timova stručnjaka koji će stanovništvu pomagati u pripremanju dokumentacije za predaju zahtjeva za obnovu, zbog čega se priprema i mobilni ured.

Do sada je mobilizirano šest tvrtki koje će raditi na uklanjanju opasnih građevina, a na potresom pogođenom području predloženo je uklanjanje 39 objekata. Sisku, Petrinji i Glini država je dodijelila zemljišta koja će služiti za prikupljanje i odlaganje otpada građevinskog materijala.

Do sada je pregledano 28.720 objekata koji su oštećeni u potresu, njih 3537 ima oznaku crveno, a 6224 objekta su sa oznakom žuto, izvijestio je Medved.