suprotni smjer

Medicinske sestre vratile se iz inozemstva u sisačku Opću bolnicu: To je dobrodošlo rješenje

14.10.2019 u 17:15

Bionic
Reading

U sisačku Opću bolnicu dr. Ive Pedišićakoja, koja je među najzaduženijima i u kojoj se sve više pozornosti daje planiranju i usavršavanju medicinskog osoblja, iz inozemstva su se vratile dvije medicinske sestre

"Nastojimo ljudske potencijale planirati pet godina unaprijed jer jedino s optimalnim brojem stručnih liječnika, sestara i tehničara možemo zadovoljiti sve zahtjevnije potrebe liječenja. Dobro smo opremljeni suvremenom opremom, a uskoro nam dolaze još tri ultrazvučna aparata pa se nameće potreba dodatnog usavršavanja liječnika", rekao je ravnatelj dr. Tomislav Dujmenović prilikom dodjele županijskih stipendija za doktorske studije liječnicima sisačke bolnice.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je rekao kako razvojne projekte planiraju zahvaljujući dobroj suradnji bolnice i županije.

Osim 130 specijalista, u bolnici je trenutačno i 65 liječnika na petogodišnjoj specijalizaciji. S većinom se već pregovara o njihovu ostanku u sisačkoj Općoj bolnici, dodao je Žinić i poručio liječničkom osoblju kako su im vrata te bolnice trajno otvorena, uz stalnu mogućnost usavršavanja. Župan Žinić uručio je liječnicima Goranu Kuzmecu, voditelju Odjela pedijatrije, i Andrei Lončar s Internog odjela odluke o stipendiranju na trogodišnjem doktorskom studiju. Na ime stipendije primili su po 60.000 kuna.

Kuzmec je rekao kako je to lijepa prilika za mlađe liječnike da se usavršavaju i napreduju u struci. Stipendija, dodao je, djeluje motivirajuće za napredak i ostanak u sisačkoj bolnici, što je važno i za razvoj te ustanove. Lončar je istaknula da je usavršavanje liječnika presudno za uvođenje novih metoda i primjenu novih uređaja.

U sisačku Opću bolnicu vratile su se i dvije medicinske sestare iz inozemstva - Senka Pulek iz Njemačke i Ivana Buzančić iz Austrije. Rekle su kako se u inozemstvu nerijetko ne ispune očekivanja i ne ostvare planirane ambicije pa je povratak u matičnu ustanovu dobrodošlo rješenje.

Na specijalizaciji u sisačkoj Općoj bolnici, među ostalima, je i liječnica Ana Blaženka Zorić, rođena Kanađanka koje je nakon završetka studija na Medicinskom fakultetu u Zagrebu dobila specijalizaciju u Sisku. Izrazila je zadovoljstvo što joj je Opća bolnica dala priliku za specijalizaciju, napominjući da će vjerojatno i to utjecati na njezinu odluku o daljnjoj karijeri.