u pratnji sestre

Matko Škalamera pušten na slobodu

28.08.2019 u 14:29

Bionic
Reading

Matko Škalamera pušten je oko 14 sati iz istražnog zatvora. Nastavit će se braniti sa slobode

Škalamera je u pratnji sestre oko 14 sati izašao iz pritvora, javlja N1.

Medijima poručuje: 'Imajte razumijevanja, zahvaljujem svojim odvjetnicima, oni će vam sve reći.'

Dobrivoja Arsića, napadnutog na Viškovu kod Rijeke, danas su na njegovoj kućnoj adresi ispitale dvije tužiteljice Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci. Škalamera, koji je bio zatvoren zbog sumnje u taj napad, danas je oko 14 sati pušten na slobodu. Jedini uvjet da Škalamera izađe iz zatvora bio je da se ispitaju svi svjedoci, što je i obavljeno.

Naime, nakon svjedočenja Arsića i supruge više ne postoji mogućnost utjecaja na svjedoke ovog incidenta koji zadnjih dana izaziva burne reakcije u javnosti te je Škalamera pušten.

  • +11
Matko Škalamera Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Policija sumnjiči Matka Škalameru za upućivanje ozbiljnih prijetnji 70-godišnjaku zbog nacionalnog identiteta te tjelesni napad zbog kojeg je 70-godišnjak lakše ozlijeđen. Kako je izvijestila policija, sukob je izbio 20. kolovoza oko 20 sati zbog parkiranog automobila ispred stambene zgrade u Viškovu. Kako je Škalamera državni službenik, koji je 1. siječnja iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje preuzet u Ravnateljstvo civilne zaštite, udaljit će ga se iz službe, izvijestila je policija.