zadovoljni odlukom

Željka Markić: Zaštitili smo interese 5800 korisnika mjere roditelj-odgojitelj

25.04.2022 u 11:57

Bionic
Reading

Visoki upravni sud obustavio je u ponedjeljak primjenu izmjenjene Odluke o novčanoj naknadi za roditelje odgojitelje u Zagrebu, čime im se od 1. svibnja ne smanjuje dosadašnja naknada, izvijestila je predsjednica udruge U ime obitelji Željka Markić

Obustava odluke o reviziji mjere za roditelje odgojitelje bit će na snazi sve dok sud ne donese odluku o tome je li izmjena mjere zakonita, rekla je Markić na konferenciji za medije ispred Gradske uprave.

Tako će od 1. svibnja roditelji odgojitelji nastaviti primati dosadašnju razinu naknade. Umjesto 1000 kuna, koliko su prema odluci Gradske skupštine trebali primati, i dalje će primati 65 posto iznosa bruto plaće u gospodarstvu Grada Zagreba.

“Zadovoljni smo odlukom Visokog upravnog suda, time smo zaštitili interese 5800 korisnika ove mjere koji imaju oko 21 tisuću djece obuhvaćene mjerom. Od početka inzistiramo da odluka o ukidanju nije zakonita, te se nadamo da će takva biti konačna odluka suda”, rekla je Markić.

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić

Zahtjev za ocjenu zakonitosti predale su zajednički udruge U ime obitelji, Hrvatska udruga roditelja odgojitelja i Građanska inicijativa Djeca su budućnost koje od početka rasprave o mjeri ističu da je ona nezakonita, jer ulazi u stečena prava obitelji koje su na temelju te mjere organizirali život i odlučili postati njihovi korisnici.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec za 12 je sati ispred zgrade Gradske uprave najavila izjavu za medije vezano za tu odluku Visokog upravnog suda.