POPIS, IMENA KORISNIKA I CIJENE NAJMA

Marijana Puljak objavila sve podatke o gradskim poslovnim prostorima

24.04.2017 u 13:17

Bionic
Reading

Kandidatkinja stranke Pametno za gradonačelnicu Splita Marijana Puljak najavila je da u prvom koraku nakon pobjede na izborima pokrenuti izradu dugo očekivane strategije razvoja grada, te da će kroz prirodni odljev racionalizirati gradsku javnu upravu - ali i uvesti sustav nagrađivanja odgovornih zaposlenika. To je dio stranačkog programa koji će utorak biti službeno predstavljen na javnoj tribini

'Prva smo stranka u Hrvatskoj koja je još prije četiri godine osmislila program pametnog grada i time udarila temelje mnogima koji danas govore o tome', kazala je Puljak i dodala da se Split više ne smije stihijski razvijati i gubiti vrijeme, nego mora znati kako želi izgledati za pet, deset ili petnaest godina.

'Osnovni smisao gradske uprave jest da služi građanima, tvrtkama i gostima grada, a ne sama sebi', smatra predsjednica Pametnog, te najavljuje da bi Split vodila preko šest pažljivo odabranih i razrađenih modula  - za razliku od drugih 'koji grad promatraju isključivo kao građevinsko poduzeće i pričaju o dizalicama i zgradama'. U stranci su razradili program koji obuhvaća 'pametne ljude, pametno življenje, pametnu okolinu, pametnju pokretljivost, pametnju ekonomiju i pametnu upravu'.

Kao primjer je navedena mapa poslovnih prostora, koju su u Pametnome samoinicijativno izradili prije nekoliko godina; ovih dana ona je dodatno ažurirana podacima o korisnicima gradskih prostora i cijenama koje plaćaju, pa je tako napokon omogućen detaljan uvid svim građanima.

Kandidat za dogradonačelnika Jakov Prkić najavio je utrostručenje proračuna gradskih kotara i mjesnih odbora, te osnivanje fonda koji bi s četiri milijuna kuna financirao najbolje kotarske projekte, primjetivši da se svi dijelovi grada ne razvijaju ravnomjerno, dok je kandidatkinja za dogradonačelnicu Natalija Tafra Bazina upozorila da je 'tužno koliko Split zaostaje u korištenju europskih fondova'.

'U Splitu postoji već niz mladih s dobrim idejama, oni sada rade samostalno s cijelim svijetom, ali mi ćemo im omogućiti lakši rad, bolje uvjete i podršku grada. Time ćemo proširiti bazu mladih poduzetnika i pokrenuti projekt SplIT- centar svita, za razvoj IT-a, kao moderne industrije, kako bismo mladima omogućili budućnost, a u Split doveli i zadržali najbolje stručnjake. Ne možemo živjeti samo od turizma', zaključila je Tafra Bazina.