tihi susret

Maras objasnio zašto nije pozdravio Plenkovića na zagrebačkoj špici

08.01.2018 u 14:57

Bionic
Reading

Nakon što su fotografi ovaj vikend zabilježili susret bez pozdrava između premijera Andreja Plenkovića i SDP-ovog zastupnika Gordana Marasa, bivši ministar u Milanovićevoj vladi na Facebooku je objasnio zašto nije pozdravio Plenkovića

'Znam da je teško povjerovati jer nije baš sitan, ali nisam ga ni skužio. Nije da se pravdam, ali ja sam ipak bečka škola', poručio je Maras na Facebooku.

Naime, fotografi su ovaj vikend zabilježili susret Marasa i premijera Andreja Plenkovića na zagrebačkoj 'špici', no dvojac je prošao jedna pored drugog bez pozdrava. Dvojac je u šetnju poveo i sinove - Maras sina Bornu, a Plenković sina Marija.

Maras i Plenković već su imali nekoliko sukoba u Saboru, u kojima su uglavnom uspjeli i nasmijati sabornicu. Maras, koji je u najnovijem Facebook statutu 'bocnuo' Plenkovića zbog kilaže, spominjao ju je i Saboru početkom studenog. Tada je nabrajajući slučaj Agrokor, Inu i povjerenje građana u vladu, upitao Plenkovića je li mu neugodno.

'Vama ni Ciceron neće biti ravan ako ovako nastavite! Mora biti da trenirate doma pred ogledalom, budući da se hvalite u intervjuima na televiziji da ste smršavili, pa vam na tome čestitam. Ubacili ste se u kolotečinu nastupa vašeg šefa stranke', odgovorio mu je Plenković.

  • +7
Premijer Plenković i Gordan Maras s djecom se mimoišli na špici bez pozdrava Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

No Maras mu nije ostao ravan .'Drago mi je da pratite moj rad i intervjue. Primijetili ste da mi je dobro u opoziciji, da sam malo skinuo 10 kila, onda sam ja rekao da smo vi i ja na istoj kilaži. Ja sam otišao deset dolje, vi deset gore i tu smo negdje', poručio je Plenkoviću.

Sabornicu je Plenković nasmijao početkom travnja tijekom rasprave o lex Agrokor. Na dobacivanje Marasa iz klupa, Plenković je odgovorio: 'Maras, poslije ćemo razgovarati na kavi. Facebook, Twitter, prvak svijeta, najjači si.