OSTOJIĆ ODGOVARA

'Mamić može po svojem, ali i institucije će po svojem'

16.07.2015 u 10:35

Bionic
Reading

Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova, prije ulaska na današnju sjednicu Vlade komentirao je optužbe izvršnog dopredsjednika GNK Dinamo Zdravka Mamića, koji je za svoj boravak u Remetincu optužio SDP

'Mamić može po svome kako i koliko hoće, ali isto tako i institucije će po svojem!' bio je kratak Ostojićev komentar koji nije želio ulaziti u odluku suda da se braću Mamić i Damira Vrbanovića pusti na slobodu uz jamčevinu od 12 milijuna kuna.

Čelnici Dinama Zoran Mamić i Zdravko Mamić te izvršni direktor Hrvatskoga nogometnog saveza Damir Vrbanović u 18 sati izašli su iz istražnog zatvora nakon što su položili jamstvo i obećali da neće ometati kazneni postupak.

Sudac istrage poslijepodne im je ukinuo istražni zatvor nakon što su ranije uplatili milijunske iznose jamčevine i obećali da tijekom istrage neće ometati kazneni postupak.

Vrbanovićev odvjetnik Mate Matić izjavio je novinarima da je sud toj trojici odredio jamstvo u zamjenu za istražni zatvor bez ikakvih mjera opreza. Dodao je da okrivljenici ne smiju utjecati na svjedoke, ali da im nije izrečena nikakva zabrana komunikacije.