OTAC KAZNENO PRIJAVLJEN

Mališan se strmoglavio s krova zgrade

28.10.2010 u 12:04

Bionic
Reading

Pulski mališan, kojeg je jučer oko 5.40 sati susjed Damir R. zatekao kako sjedeći samo u pidžamici na pločniku neumoljivo plače, nastradao je nesretnim slučajem

Kako je utvrdila policija, otac djeteta Siniša S. je oko pet sati ujutro napustio stan u zgradi na Rivi ostavivši dijete samo u stanu, koji je za sobom i zaključao. No mališan se u međuvremenu probudio i vjerojatno tražeći oca izašao kroz kuhinjski prozor na krov susjedne zgrade, odakle se s visine od oko 11 metara strmoglavio na nogostup.

Dijete je zadobilo teške tjelesne ozljede te je kolima Hitne medicinske pomoći prevezeno isprva u Rijeku, no zbog težine ozljeda tijekom jučerašnjeg dana prebačeno je u Klaićevu bolnicu u Zagrebu, gdje je hospitalizirano na odjelu intenzivne njege.

Pravo je čudo što je mališan preživio pad s visine od 11 metara. Zbog izloženosti hladnoći mališan je bio i pothlađen te je imao više fraktura nogu, ozljede glave, no liječnike ipak ponajviše brinu povrede u području pluća i prsnog koša.

'Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 41-godišnjakom iz Pule utvrđeno je da je propustio dužan roditeljski nadzor nad svojim četverogodišnjim djetetom', kazala je glasnogovornica PU istarske Gordana Ostović.

Policija je nakon kriminalističke obrade, u dogovoru s pulskim Općinskim državnim odvjetništvom, 41-godišnjeg oca djeteta Sinišu S. kazneno prijavila zbog zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe.