ZAHTJEV NOVE UPRAVE

Macan i Jelić preuzeli krizno komuniciranje u Agrokoru

05.04.2017 u 13:04

Bionic
Reading

Pojavljivanje Krešimira Macana, vlasnika agencije Manjgura, i Nikole Jelića, bivšeg glasnogovornika vlade Zorana Milanovića, a odnedavno zaposlenika agencije Millenium, na jučerašnjoj konferenciji za medije u Agrokoru, gdje je predstavljena privremena krizna uprava tvrtke, nije moglo proći nezamijećeno

Krizni menadžment očito je zahtijevao i krizno komuniciranje pa su angažirane dvije agencije. Nije tajna da vijesti od izbijanja krize u Agrokoru, iz sjedišta tvrtke do medija uglavnom nisu dolazile i da najveća domaća kompanija posao u tom smislu nije odredila kako spada. Tek pokoja štura rečenica bilo je sve što su novinari proteklih dana službenim putem dobivali.

Što će točno Macan i Jelić raditi za Agrokor, iz te tvrtke danas ne preciziraju, ali su na upit tportala potvrdili njihov angažman.

'Uobičajeno je u ovakvim situacijama angažirati PR agencije koje mogu dati vanjski pogled na situaciju, a sve s ciljem da se cijeli proces strukturiranja otvoreno i transparentno komunicira jer što je bolja komunikacija, veća je podrška svih dionika', odgovoreno nam je iz Agrokora.

Tko je tražio da se angažiraju vanjske agencije, iz Agrokora ne odgovaraju, tek navode da je to poslovna odluka tvrtke.

Javnosti se pak na današnjoj konferenciji za medije obratila Ivona Janjić, koja je predstavljena kao glasnogovornica tima Antonia Alvareza III. koji je pruzeo posao restrukturiranja Agrokora. Riječ je o direktorici marketinga koja je još kao studentica svoj poslovni razvoj započela u Konzumu, da bi od 2013. godine prešla u koncern Agrokor.

Krešimir Macan je PR stručnjak specijaliziran za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove medije. Od 1997. godine vodi svoju savjetničku tvrtku  Manjgura. Krajem 1998. angažiran je od strane HRT-a kao njihov prvi direktor korporativnih komunikacija i glasnogovornik. Sredinom 2003. imenovan je savjetnikom Predsjednika Vlade RH za komunikacije,sa zadatkom unapređivanja vladinih komunikacija.

Od 2004. do 2008. na mjestu je izvršnog direktora Madison Consultinga, hrvatske agencije za odnose s javnošću. Odnosima s javnošću se bavi od 1991. godine kada je tijekom Domovinskog rata obnašao dužnost tajnika Ministarstva informiranja RH i kasnije načelnika Odjela za informiranje MVP-a (1995).

Nikola Jelić prije ulaska u PR vode bio je dugi niz godina novinar. Od Slobodne Dalmacije, preko Novog lista pa do Jutarnjeg lista u kojem je bio od njegova osnutka, nakon čega je prešao u Globus da bi se ponovno nakon toga vratio u Jutarnji da bi u proljeće 2014. godine preuzeo mjesto glasnogovornika Vlade Zorana Milanovića nakon što je tu poziciju napustila Ivana Grljak. U PR vode ušao je prije desetak dana od kada radi za Millenium promociju tvrtku u suvlasništvu Bože Skoke. Uz njega radi i čitav tim ljudi iz Millenium promocije.