PRVI RADNI DAN

Alvarezova glasnogovornica otkrila koja je uloga Todorića i njegovih ljudi

05.04.2017 u 12:41

Bionic
Reading

Ivona Janjić, dosadašnja direktorica projekata u marketinga u Agrokoru, a od danas očito i glasnogovornica novog direktora za restrukturiranje, javnost je u kratkoj izjavi izvijestila o prvom radnom danu Antonia Alvareza III i njegovog deveteročlanog tima

'U ovome trenutku najvažnije je u što skorijem roku stabilizirati poslovanje Agrokora. Sada je potreban doprinos svih da se Agrokor spasi. Glavni direktor za restrukturiranje i njegov tim, koji je jučer predstavljen, direktno će nadgledati i provoditi sve financijske i pravne poslove za vrijeme trajanja cijelog procesa restrukturiranja', kazala je Janjić koja je do sada bila nepoznata hrvatskoj javnosti. Iza nje je stajao stručnjak za krizno komuniciranje Krešimir Macan koji je komunikacijsku palicu preuzeo jučer na Alvarezovom predstavljanju javnosti.

Otkrila je koja će biti ulaoga i dalje aktualne Uprave ovog koncerna s Ivicom Todorićem na čelu. 'Uprava kompanije redovito će upravljati dnevnim poslovanjem', kazala je.

Danas će glavni direktor za restrukturiranje Antonio Alvarez III. komunicirati sa zaposlenicima i dobavljačima.

'Kao što ste jučer mogli vidjeti, glavni direktor za restrukturiranje je izravan, vrlo otvoren za komunikaciju, ali je isto tako realističan i prvenstveno usmjeren na konačni rezultat. I dalje ćemo vas nastaviti redovito izvješćivati o tijeku razvoja procesa'', zaključila je Janjić.

U isto vrijeme u Hrvatskom saboru traje žestoka rasprava o Zakonu o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH, tzv. lex Agrokoru koju uživo možete pratiti na tportalu.

Predstavljanje javnosti

'Agrokor me postavio kao šefa za restrukturiranje grupe kako bih doveo do stabilnosti i kako bih objedinio sve dionike, zaposlenike, kreditore, banke i sve koji su uključeni u ovu priču i kojima treba pomoć. Vrijeme je od ključne važnosti. Situacija je teška i ozbiljna, nema jamstva da ćemo uspjeti. Ovo je jedna od najizazovnijih situacija s kojima sam se suočio', rekao je sinoć Alvarez.

U njegovu timu koji će voditi restrukturiranje su: Michael Corner Jones, Maxim Frangulov, Paul Gilbert, Boguslaw Bartczak, Renald Bejaoui, Thomas Kolaja, Marija Simovic, David Johnston i Barry Hopkins. Svi su iz ureda tvrtke Alvarez&Marshal.

Marija Šimović je porijeklom iz Hrvatske i ona jedina govori hrvatski jezik.

  • +10
Antonio Alvarez III. predstavio se hrvatskoj javnosti Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić