ZAUSTAVLJEN NA KUĆNIM PRAGOVIMA

Lokaliziran požar kod Rogoznice

03.08.2009 u 15:34

Bionic
Reading

U Rogoznici na području Stupin Čelina oko 13 sati buknuo je veliki požar koji je zaprijetio naseljenom području.Oko 16.30 sati požar je lokaliziran izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje

ROGOZNICA - U gašenju požara sudjelovali Javna vatrogasna postrojba Šibenik, Dobrovoljna vatrogasna društva Rogoznice, Primoštena, Grebaštice, Zablaća, državne intervencijske vatrogasne postrojbe Šibenik i Split te dva kanadera i dva helikoptera.

Tri vatrogasca ozlijeđena

Prema riječima Volimira Miloševića, zapovjednika JVP-a Šibenik, požarište je stavljeno pod nadzor, a 60-ak vatrogasaca ostalo je na sanaciji terena, osobito vatrom zahvaćenih objekata. Trojica vatrogasaca DVD-a Grebaštica su lakše ozlijeđena, zadobila su manje opekotine ekstremiteta ili su udahnuli previše dima.

"Vatra je zahvatila tri krova na zgradama napuštene bivše vojarne Kruščica, ali se nije prošilirala na kuće. Gasitelji situaciju stavili pod kontrolu i svi stambeni objekti su uspješno spašeni", rekao je dežurni u Centru 112.

Na intervenciju su bila pozvana i dva airtraktora koji su nešto prije 15 sati povučeni s požarišta, izvijestili su iz 112.

Na terenu je trenutno 55 vatrogasaca i 18 vozila.

Prema informacijama iz Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije dojava o požaru na otvorenom području u Rogoznici zaprimljena je oko 13,15 sati, a požar se brzo širio zahvaćajući makiju i ostalo raslinje, te nošen jakim južnim vjetrom koji puše na tom području.

U Općini Rogoznica u kojoj je došlo i do nestanka električne energije je hitno osnovan krizni stožer na čelu s donačelnikom Ljubom Županovićem.