VATROGASCI JOŠ UVIJEK NA TERENU

Lokaliziran požar kod Makarske

24.07.2010 u 19:49

Bionic
Reading

Požar što je u mjestu Igrane dvadesetak kilometara južno od Makarske buknuo oko 17,50 sati nedaleko mjesne crkve gase vatrogasci svih dobrovoljnih vatrogasnih društava s Makarskog primorja. Ipak, kako nas obavještava DUZS požar je lokaliziran u 18:45 sati. Sanacija požarišta je u tijeku, a gasitelji su i dalje na terenu

U 17:57 sati Vatrogasno operativno središte Divulje zaprimilo je dojavu od ŽC 112 Split o požaru otvorenog prostora u mjestu Igrane kod Makarske. ožarom su zahvaćeni trava, nisko raslinje i šuma, na površini od 5 ha.

U gašenju požara sudjelovala su 92 vatrogasca s 21 vatrogasnim vozilom (iz Dobrovoljnih vatrogasnih društava s Makarskog primorja), a iz zraka požar su gasila 3 kanadera. Požar je lokaliziran u 18:45 sati. Sanacija požarišta je u tijeku, gasitelji su i dalje na terenu.

Ujedno, zbog požara u mjestu Igrane, za promet je zatvorena državna cesta D8 od 18,20 sati. Prometuje se zaobilaznim pravcem Makarska - Vrgorac - Ploče i obratno, a promet koji je srednje jakosti i povremeno se vozi u kraćim isprekidanim kolonama regulira policija.

Zbog vatre isključen je 10 kW dalekovod pa su bez struje sva mjesta od Podgore do Živogošća, doznaje se direktora makarskoga HEP-a Mira Radića.