ODJECI AFERE JANAF

Linić teško optužio Ostojića i Milanovića za zloupotrebu policije

24.09.2020 u 11:03

Bionic
Reading

Bivši istaknuti SDP-ovac Slavko Linić, govoreći o zloupotrebama službi od strane političara, izrazio je jutros uvjerenje da su bivši ministar unutarnjih poslova i aktualni pretendent za predsjednika SDP-a Ranko Ostojić i tadašnji premijer, danas predsjednik Zoran Milanović radila upravo to - zloupotrebljavali službe

Linića je spomenuo predsjednik kluba HDZ-a u Saboru Branko Bačić, uoči najave osnivanja istražnog povjerenstva oko afere Janaf.

'Mene interesira što je govorio Slavko Linić na temu njegovog progona od strane ministra unutarnjih poslova i predsjednika Vlade. Toplo se nadam da predsjednik Vlade nije znao ono što je rekao da je znao o svakoj istrazi u svakom trenutku, što je poslije ispravio', rekao je Bačić, govoreći o razdoblju kada je Milanović bio premijer.

Linić se osvrnuo na Bačićeve riječi.

'Pretpostavljam da gospodin Bačić misli na dva moja zahtjeva koja sam uputio saborskom Odboru za nadzor službi sigurnosti, u kojima sam tražio da se ispita da li me prate ili prisluškuju. Tada je izveden onaj cirkus SDP-a kad su pregledavali dokumentaciju i utvrdili da nema ničega', kazao je Linić za N1.

Rekao je da je nakon toga uslijedilo 'ono drugo', za što je optužio Ostojića i Milanovića.

'Čelnici PNUSKOK-a u Rijeci pišu da sam nosio neke novce u Ameriku, da imam nekretnine u Švicarskoj, što je sve dalo njima za pravo da me zaista počnu slijediti, prisluškivati, pratiti, izbacivati izjave u javnost i obračunavati se sa mnom. Da, to su zloupotrebe koje se rade od strane službi koje ne mogu služiti političarima', rekao je Linić i istaknuo: 'Uvjeren sam da su ta dva političara to koristila.'

  • +29
Šest mjeseci od inauguracije Zorana Milanovića Izvor: Pixsell / Autor: Damir Sencar

'S dokumentacijom sam se ponovo obratio saborskom odboru, koji nikad nije održao raspravu, iz vrlo jednostavnog razloga, zato što je predsjednik odbora bio Ranko Ostojić', nastavio je Linić.

Rekao je da se 'sva ta dokumentacija još nalazi u Saboru'.

Na pitanje instrumentalizira li politika tajne službe, DORH i policiju, Linić je dalje komentirao:

'Vratio bih se u 2000. godinu kad je koalicija SDP-a preuzela odgovornost za upravljanje državom. Tog trenutka bilo je zloupotreba u pretvorbi, privatizaciji, masu kriminala i tada je pokojni Račan stavio mene, kao potpredsjednika Vlade, na čelo koji je trebao koordinirati s DORH-om, policijom SOA-om itd. Nakon svega par mjeseci dobrog rada i ulaska u problematiku tadašnji premijer Račan shvatio je da ćemo imati problema, jer to vodi politika, jer će se misliti da se politika obračunava. Tog trenutka osnovan je USKOK kao poseban dio državnog odvjetništva kako ne bi postojale sumnje da politika određuje što će se procesuirati, a što ne', kazao je Linić.

sve osim nogometa