ŠTRAJK NA TRŽNICAMA SE NASTAVLJA

Linić ponudio mjesec dana 'oprosta', no ne i izuzeće

02.07.2013 u 14:28

  • +5

Prodavači s tržnice Dolac došli na razgovor k ministru Liniću

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Bionic
Reading

Ministar financija Slavko Linić odbacio je danas prijedloge prodavača na tržnicama da fiskalizacija zaobiđe hrvatske tržnice, pa su prodavači, koji su se jutros okupili pred zgradom Ministarstva financija, odlučili nastaviti sa štrajkom

Predložili smo Liniću da se nađe prikladniji način oporezivanja zbog specifičnosti našeg posla, jer nitko od nas ne izbjegava plaćanje poreza, no Linić je to odbacio i zatražio od tržnica da ostvare tehničke uvjete i potrebnu infrastrukturu za uvođenje fiskalnih blagajni, rekao je novinarima predstavnik štrajkaša Nenad Peša

Također, Linić je obećao da mjesec dana nitko neće nadzirati rad prodavača dok se ne ostvare traženi uvjeti. Sutra u 9 sati na Dolcu nastavljamo sa štrajkom, kada ćemo dogovoriti i način daljnjeg djelovanja, najavio je Peša.

Hrvatske tržnice su zbog štrajka prodavača, koji se protive fiskalizaciji, danas ponovno uglavnom prazne, a oko tisuću štrajkaša sa zagrebačkih tržnica jutros se okupilo 'pod Linićevim prozorima'. Peša je pozvao trgovce i poljoprivredne prodavače iz cijele Hrvatske da se pridruže štrajku i tako pojačaju pritisak na vlast.

Glasnogovornik Tržnica Zagreb Miro Bakrač kazao je da će Tržnice Zagreb kao javno poduzeće ispuniti naloge u vezi infrastrukture, ali okupljeni su ocijenili da to ne rješeva problem i odlučili se za nastavak štrajka.

Jedan od okupljenih, Željko Perić, koji se predstavio kao vlasnik obiteljsko-poljoprivrednog gospodarstava pa ga ne zahvaća fiskalizacija, ustvrdio je kako je to udar velikih tvrtki na hrvatskog seljaka s ciljem da potpuno ovladaju proizvodnjom i tržištem.

'Morat ćete davati robu Todoriću i on će vam određivati cijenu', kazao je. Dvadeset ljudi ubija našeg seljaka i našu tradiciju, kazao je Perić uz glasna odobravanje okupljenih.

Nakon neuspjelih pregovora s Linićem nezadovoljnici su se mirno razišli.