KOSOR O MMF-u, GLAVAŠU I GONGU

'Linić ima hrabrosti reći ono što se Milanović ne usudi'

24.10.2011 u 14:04

Bionic
Reading

Slavko Linić ima hrabrosti reći ono što se Milanović ne usudi – da će dovesti MMF. To znači smanjivanje plaća za oko 80 posto ljudi zaposlenih u državnim službama te uvođenje poreza na imovinu, poručila je šefica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor iz Makarske

Dodala je kako je HDZ protiv uvođenja takvog poreza. 'MMF su najbolje osjetili hrvatski branitelji i zaposleni u državnim službama, a smanjene su bile i rodiljske naknade. Mi smo u startu smanjili za 20 posto rashode za koje oporba nije htjela glasovati' – izjavila je Kosor u Makarskoj zamoljena da komentira najave o mogućem dolasku MMF-a.
Istaknula je da Linić najavljuje rasprodaju svega što je preostalo, čak i HEP-a. A ova vlast – poručila je premijerka – neće prodavati ni HEP ni šume niti vodu. Podsjetila je da je njezina vlada donijela Zakon o zabrani prodaje HEP-a.

Na upit kako komentira činjenicu da je Branimir Glavaš nositelj liste HDSSB-a, Kosor je izjavila: 'Kad je donesena presuda, stranka je pokazala da ne poštuje odluke suda. To su stranke koje vode u krivom smjeru', napomenula je uz preporuku da moramo poštovati sudbenu vlast. 'HDSSB-ovci su višekratno pokazali da im to ne pada na pamet. To je posao za DIP' – ustvrdila je.

Glede financiranja HDZ-ove kampanje rekla je da GONG opetovano preskače činjenicu da Kukuriku koalicija može postojati tek kada se raspišu izbori.

'A oni su već prekršili izborno zakonodavstvo. Neće se moći predstavljati kao Kukuriku koalicija, a GONG o tome ne govori' – rekla je. Upitana za troškove kampanje, Kosor ističe da je Zakon o financiranju političkih stranaka vrlo jasan restriktivan i strog. Mimo njega neće se moći potrošiti ni lipa. 'Kampanja počinje kad se izbori raspišu' – naglasila je.

Jadranka Kosor, koja u Makarskoj boravi u povodu Dana grada, (predizborno) je označila početak radova na gradnji lukobrana u što će biti uloženo 20 milijuna kuna. Premijerka je svečano otvorila radove i na gradnji 130 stanova iz programa POS-a. Investicija je vrijedna gotovo 68 milijuna kuna.