toni kolak

Liječnik koji je primio Prebega: Izgleda kao da je prošao zarobljeništvo, prestrašen je i ozlijeđen, ali mu je drago što je živ

22.09.2022 u 16:48

Bionic
Reading

Toni Kolak, liječnik koji je danas u KB Dubrava primio Vjekoslava Prebega nakon puštanja iz ruskog zatočeništva, kaže da ozljede koje pacijent ima, nalikuju onima koje je viđao tijekom Domovinskog rata

Prebeg je oslobođen uz još devet zatvorenika iz Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država, Švedske i Maroka. Saudijska Arabija je posredovala pri oslobađanju zarobljenika. Prebegu je prijetila smrtna kazna u samoproglašenoj Narodnoj Republici Donjecku zbog sudjelovanja u ratu na ukrajinskoj strani, a on je na sudu iskazao da je nedužan. Suđenje mu je trebalo početi sljedećeg mjeseca.

  • +26
Vjekoslav Prebeg na suđenju u Ukrajini Izvor: Profimedia / Autor: Ilya Pitalev / Sputnik / Profimedia

Novinarima se ispred KB Dubrava obratio liječnik Toni Kolak, koji je objasnio daljnje medicinsko postupanje prema Prebegu, donosi RTL.

  • +10
Vjekoslav Prebeg Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

"Gospodin Prebeg je primljen u fizički prilično dobrom stanju, a njegovo psihičko stanje će procijeniti psihijatar. Obaviti ćemo uobičajenu proceduru. Ima ozlijede desnog ramena, vidljiv je ožiljak na mjestu ulaska projektila te devijaciju nosa. Primiti ćemo ga na jedan dan da nam ništa ne promakne. Mislim da ćemo ga sutra pustiti iz bolnice", rekao je Kolak.

"Imao sam prilike u domovinskom ratu razgovarati s ljudima koji su prošli zarobljeništvo na drugoj strani. On otprilike tako izgleda, prestrašen je, ali mu je drago što je živ", kazao je.

Izvor: Cropix / Autor: Cropix