OPASNI I S JUNIORIMA

Lendrić i Hajduk slomili tvrdi Šibenik

26.11.2011 u 18:52

Bionic
Reading

U središnjem dvoboju 16. kola MAXtv Prve lige Hajduk je na šibenskom Šubićevcu slavio sa 2:1 (2:0) i tako učvrstio drugo mjesto u poretku

Utakmica je imala mučnu uvertiru. Igračima Šibenika nije došlo posljednjih 11 (!) plaća i osmorica su odlučila da neće igrati protiv Hajduka. Domaći strateg ipak je uspio složiti sastav i izvesti ga na megdan bijelima.

I Balakov je krenuo s dvojicom juniora (Radošević, Barišić), a svoje brojne i glasne navijače Hajduk je razveselio već u petoj minuti. Ivan Lendrić je bio najviši nakon kornera i zabio prvi gol dvoboja. Isti igrač zabio je i u zadnjoj minuti poluvremena. Ubacio je Kukoč, a Lendrić je opet glavom pogodio cilj. U međuvremenu je dva puta sjajne prilike promašio nogom, dok se Šibenik nije aktivnije 'oglašavao' na terenu.

U nastavku su domaćini krenuli nešto otvorenije, a domaća publika skočila je u 61. minuti. Ante Živković ušao je pet minuta kasnije u svoj prvi prvoligaški ogled karijere, povukao akciju, a nakon odlične obrane Subašića mirno je dočekao i rutinski pospremio u mrežu iz ne baš savršene pozicije. Dječak je raspirio dim, ali vatra se nije pojavila. Hajduk nije dobro odigrao nastavak, ali uspio je sačuvati prednost i upisati četvrtu uzastopnu pobjedu u Šibeniku kojom su preskočili Split i Dinamu se približili na sedam bodova zaostatka.

Šibenik je ostao na 13. mjestu, ali više od obitavanja u zoni ispadanja domaću upravu treba brinuti sastav vlastitih redova. Nisu položili ispit zrelosti, prema očajnim nogometašima su krenuli 'uklizavati' ultimatumima i zastrašivanjem, a u ligu je došlo vrijeme koje više neće tolerirati volonterizam. Problemi su slični u svim regijama, vrijeme je da se klubovi odluče za svoje dugoročne strategije i pokušaju postaviti zdrave temelje za budućnost.