PRVI GAY BRAK

Larry i Daniel vjenčali se na West Pointu

03.11.2013 u 12:12

Bionic
Reading

Prvi brak dvojice muškaraca sklopljen je u subotu na vojnoj akademiji West Point u državi New York, pišu u nedjelju američki portali i prenose izjavu ženika da je to vjenčanje kao i svako drugo, osim što nema mladenke.

Bračne zavjete u kapeli Vojne akademije razmijenili su Larry Choate (27), koji je diplomu stekao 2009., te Daniel Lennox (28), koji je akademiju završio 2007. Fotografiju su objavili na Instagramu

Krajem 2012., godinu dana pošto je New York legalizirao istospolnu bračnu zajednicu, na West Pointu su bila sklopljena dva istospolna braka, ali između žena, a u subotu su to prvi put učinili muškarci.

Za Choate je gotička kapela akademije posebno mjesto i uvijek je mislio kako bi za njega bila čast vjenačti se u njoj, a Lennox je rekao kako je "njihovo vjenčanje kao i svako drugo, osim što je vjerojatno manje i što nema - mladenke".

Ni Choate ni Lennox više ne rade u vojsci. Lennox završava studij poslovnog upravljanja na sveučilištu Harvard u Massachusettsu, a Choate se natječe za posao na školi John F. Kennedy School of Government.

Vojna akademija kod gradića West Point, osnovana je 1802., i najstarija je takva ustanova u SAD-u koja pruža najviši stupanj obrazovanja vojnih časnika u SAD-u. Na njoj su se obrazovali i neki časnici iz Hrvatske.