KADIJA TE TUŽI, KADIJA TI SUDI

'Krizni porez neće pasti na Ustavnom sudu'

  • Autor: V.Brkulj
  • Zadnja izmjena 14.09.2009 16:37
  • Objavljeno 14.09.2009 u 16:26
Jadranka Kosor

Jadranka Kosor

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Goran Mehkek

'Mislim da krizni porez neće pasti na Ustavnom sudu jer smo se dobro raspitali i konzultirali s pravnicima. Puno je argumenata zašto mislim da taj zakon neće pasti, a vjerujem da će živjeti do kraja 2010. godine. Ne treba zaboraviti da smo, kad smo ga donijeli, njime zaštitili 900 tisuća zaposlenih i 600 tisuća umirovljenika', kazala je premijerka Vlade RH Jadranka Kosor u emisiji 'Kako vlada Vlada' na HRT-u

Govoreći o topničkim dnevnicima koje traži Haški sud, premijerka je naglasila da je 'Hrvatska učinila sve da se dozna što je bilo s njima'.

'Sve što smo pronašli, poslano je u Haag. Za ono što nismo našli, utvrdili smo tijek kolanja, a za dio smo utvrdili da nije ni postojao. Za dio koji je nestao, podigli smo kaznene prijave, a izvješće o internoj istrazi također je poslano u Haag.

Međutim, mi nismo prestali tragati za dokumentima jer moramo znati što se s njima dogodilo. Bilo bi potpuno apsurdno da sami sebi podmećemo nogu i zbog tri papira žrtvujemo budućnost Hrvatske', kazala je Kosor.

Svi na Jadran

Nakon sastanka slovenskog premijera Boruta Pahora sa mnom u Trakošćanu, na Jadranu se povećao broj gostiju iz Slovenije, kazala je Kosor.

Najavljujući proračun za 2010. godinu, Kosor je najavila da će se u 'u njemu smanjiti svi izdaci bez kojih se može'.

'Odreći ćemo se velikih projekata, a ministarstvima smo poslali projekcije proračuna da znaju u kojim će se gabaritima moći kretati', istaknula je Kosor.

Premda su nakon svega nekoliko mjeseci u primjeni pala dva zakona koja je tvrdoglavo branio ministar zdravstva Darko Milinović, premijerka je ustvrdila da između njih dvoje nema nikakvih nesuglasica, baš kao što ni ona nikada nije pomišljala na ostavku.

'Nismo popustili ugostiteljskom lobiju. Upoznala sam žive ljude koji su bili na rubu egzistencijalnog i svakog drugog sloma. Mijenjanje zakona bilo je kompromis jer, kad je on bio donesen, nije bilo govora o tako velikom padu BDP-a. Što se tiče priča o mojoj ostavci, zbilja ne znam otkud je to proizašlo. Na nju nisam ni pomišljala', zaključila je Kosor.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi