gostovanje u direktu

Kovač: Nikad nisu krivi birači ni crni labudovi

03.07.2019 u 23:26

Bionic
Reading

Miro Kovač, bivši ministar vanjskih poslova i saborski zastupnik HDZ-a, te pretendent na mjesto predsjednika stranke u RTL Direktu komentirao HNS-ov zahtjev za smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića i stav premijera Andreja Plenkovića da ga još ne smjenjuje, ali i crnog labuda kojeg su u HDZ-u pronašli kao krivca nakon loših rezultata na europarlamentarnim izborima

Na pitanje o Kuščeviću je kazao da je percepcija o njemu kreirana u medijima.

"Percepcija je takva kakva jest i ona je kreirana u medijima. Kuščević je u nadležnosti predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića. Na Kuščeviću i Plenkoviću jest da se to razriješi.

Ne znam je li to bio blef HDZ-a i je li netko iz HNS-a pokušao pretrčati u neki drugi tabor da bi se u budućnosti pokušalo nešto ušićariti. No, poznavajući HNS, oni vole sinekure i funkcije i čisto sumnjam da bi sada otišli iz vladajuće koalicije. Bio sam začuđen. Ne znam je li to bio blef ili pokušaj traženja novog domaćina', kazao je Kovač te dodao kako Plenković i najviša stranačka tijela moraju odlučiti o sudbini koalicije s HNS-om.

Na pitanje je li stranačko vodstvo otkrilo 'crnog labuda' odgovornog za loš rezultat HDZ-a na euroizborima, Kovač kaže da nikada nije čuo za nikakve labudove, ni crne ni bijele.

'Lista je bila kakva je bila. Birači su rekli svoje. U razvijenim demokracijama nema labudova. Nikad nisu krivi birači, članovi ili županijske organizacije ni labudovi. Nije pogođen recept ni koncept. Birači su rekli svoje i poslali poruku, čini mi se zbog liste, ali i zbog određenih politika", kazao je Kovač i dodao da treba izvući pouku.

"Neke stvari treba promijeniti, treba se resetirati i ići naprijed jer nas čekaju izbori za predsjednika republike i nakon toga izbori za Sabor", kazao je Kovač i dodao da sa svojim prijateljima i članovima želi dati doprinos da se HDZ obnovi, ojača i da pobjedi na predsjedničkim i parlamentarnim izborima.

'To je zadatak svih nas u Saboru i ja se tu vidim kao čovjek koji je angažiran', kazao je Kovač na RTL-u.