reakcija

Kosor: Politička borba protiv Bandića je civilizacijsko pitanje

16.09.2019 u 14:42

Bionic
Reading

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor poručio je u ponedjeljak, nakon što ga je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nazvao 'pikzibnerom', da je politička borba protiv Bandića civilizacijsko pitanje

'Potaknuti opravdano nervoznim istupom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića želimo poručiti sljedeće: Politička borba protiv Milana Bandića je civilizacijsko pitanje', stoji u Kosorovu priopćenju.

S jedne strane njegova politika 'u se, na se i poda se', a s druge strane građanska Hrvatska - pikzibneri. Pobijedit će građanska Hrvatska, kaže Kosor u priopćenju.

Bandić, koji je i predsjednik Stranke rada i solidarnosti, izjavio je u ponedjeljak da ne doživljava ozbiljno prijetnje HSLS-a i Kosora da će izaći iz vladajuće koalicije na nacionalnoj razini ako će HDZ raditi Bandiću ustupke oko izmjena zagrebačkoga GUP-a.

Bandić je na konferenciji za novinare na novinarsko pitanje o prijetnjama HSLS-a uzvratio kako će iz vladajuće koalicije 'zadnji izaći Pupovac i Kosor'. 'Oni ne prijete praznom puškom nego niti nemaju puške da bi mogli prijetiti', kazao je bio Bandić nazvavši ih 'pikzibnerima'.